92. Oscar ödülleri'ne Parazit' damgası: Bir gecede 4 ödül

92. Oscar ödülleri'ne Parazit' damgası: Bir gecede 4 ödül

92. Akademi Ödülleri sahiplerini buluyor. Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda gerçekleşen ödül töreninde 'En İyi Yönetmen' ödülü Parasite filmiyle Bong Joon-Ho oldu. En İyi Erkek Oyuncu ödülü ise Joker filmindeki performansıyla Joaquin Phoenix'in oldu.

92. Oscar ödülleri'ne Parazit' damgası: Bir gecede 4 ödül
16px
24px
10.02.2020 04:21
ABONE OLgoogle

En iyi uluslararası film ve En İyi Orijinal Senaryo ödülleri Parazit filmi ile Bong Joon Ho'ya gitti. Ho böylelikle Oscar tarihine geçmiş oldu. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise son zamanların en çok konuşulan filmlerinden Joker'e gitti ve Joaquin Phoenix ödülünü aldı. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise Judy filmi ile Renée Zellweger'e gitti. Zellweger Oscar heykelciğini ikinci kez kaldırdı.

92. Akademi Ödülleri (Oscar) için heyecanlı bekleyişin sonuna gelindi. Amerika’nın Los Angeles eyaletindeki Dolby Tiyatrosu’nda yapılan Oscar Ödülleri töreninde en iyiler belli olmaya başladı. En iyi uluslararası film ve En İyi Orijinal Senaryo ödülleri Parazit filmi ile Bong Joon Ho’ya gitti. Ho böylelikle Oscar tarihine geçmiş oldu. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise son zamanların en çok konuşulan filmlerinden Joker’e gitti ve Joaquin Phoenix ödülünü aldı. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise Judy filmi ile Renée Zellweger’e gitti. Zellweger Oscar heykelciğini ikinci kez kaldırdı.

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU

Brad Pitt – Once Upon a Time in Hollywood filmindeki performansıyla Oscar Ödülü’nü kazandı. Gecenin en merak edilen konularından biri Brad Pitt’in yardımcı oyuncu ödülünü alıp alamayacağıydı. Quentin Tarantino’nun yönettiği Once Upon a Time in Hollywood filmindeki rolüyle oyunculuğu dikkat çeken Pitt bu ödüle en yakın isim olarak gösteriliyordu.

Pitt daha önce Twelve Monkeys, The Curious Case of Benjamin Button ve Moneyball filmlerindeki rolleriyle Oscar adayı olmuş, törenden eli boş dönmüştü.

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

Laura Dern – En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü Netflix’te yayınlanan Marriage Story filmindeki rolüyle Laura Dern’in almasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu ve kazandı.

EN İYİ ULUSLARARASI FİLM

Parazit

EN İYİ ANİMASYON FİLM

Toy Story 4

E.Traveller

EN İYİ KISA FİLM (ANİMASYON)

Hair Love

EN İYİ ORİJİNAL SENARYO

Bong Joon Ho – Parasite

EN İYİ UYARLAMA SENARYO

Taika Waititi – Jojo Rabbit

EN İYİ KISA FİLM

The Neighbours’ Window

EN İYİ PRODÜKSİYON TASARIMI

Once Upon a Time in Hollywood

EN İYİ KOSTÜM TASARIMI

Little Women

EN İYİ BELGESEL

American Factory

EN İYİ KISA BELGESEL

Learning to Skateboard In A Warzone

EN İYİ SES KURGUSU

Ford v Ferrari

EN İYİ SES MİKSAJI

1917

EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ

Roger Deakins – 1917

EN İYİ KURGU

Michael McCusker and Andrew Buckland – Ford v Ferrari

EN İYİ GÖRSEL EFEKT

1917

EN İYİ SAÇ VE MAKYAJ

Bombshell

EN İYİ ORJİNAL FİLM MÜZİĞİ

Hıldur Gudnadóttır – Joker

EN İYİ ÖZGÜN ŞARKI

Elton John – Rocketman

EN İYİ ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜ 

Joaquin Phoenix, JOKER filmindeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Aldı. Böylece Phoenix dördüncü kez aday gösterildiği Oscar’da ilk ödülünü aldı.

EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ

Dördüncü kez aday gösterildiği Oscar’da, Judy filmi ile ikinci kez Oscar ödülünü alan Renée Zellweger heyecanını anlatırken aday gösterilen diğer kadın oyunculara saygısını sundu.

GECEYE PARAZİT DAMGASI

EN İYİ FİLN ÖDÜLÜ

En İyi Film Ödülü ise Bong Joon-ho'nun yönettiği 'Parasite' filmine verildi.

Jane Fonda en iyi film ödülünü sunmak için sahneye çıktığında büyük bir alkış aldı. Parazit filmi  En İyi Film Ödülünü aldı ve geceye damga vurdu. İngilizce olmayan ve en iyi film ödülünü alan ilk film olma özelliğini taşıyan filmin Güney Koreli yönetmeni Bong Joon Ho bu önemli geceden dört ödül ile ayrıldı.

“Tarihsel olarak fırsat dolu bir andayız” diyen filmin yapımcıları aynı zamanda Akademi üyelerine teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

'En İyi Film Ödülü'nü alan ilk İngilizce olmayan film olarak tarihe geçen Parasite'ın topladığı ödüller:

- En İyi Yabancı Film

- En İyi Yönetmen

- En İyi Film

- En iyi orjinal senaryo

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde