9 milyarlık ihale: Kasasına 3.2 milyar lira girecek

9 milyarlık ihale: Kasasına 3.2 milyar lira girecek

Emlak Konut GYO, 2 hafta içinde Galatasaray’ın Riva arsasının da aralarında bulunduğu 5 ihaleyi tamamladı. İstanbul’da Riva, Zeytinburnu, Tuzla ile İzmir’de Alsancak arsalarını ihale eden şirket, 9 milyar liralık proje taahhütü aldı. Kasasına en az 3.2 milyar lira girecek

9 milyarlık ihale: Kasasına 3.2 milyar lira girecek
16px
24px
23.06.2017 08:21
ABONE OLgoogle

Emlak Konut GYO aralarında Galatasaray’ın Riva’daki arsası ile Tariş Kooperatifler Birliği’nin İzmir Alsancak’taki arsasının da olduğu 5 dev projenin ihalesini tamamladı.

6 Haziran’da başlayan süreçte İstanbul Riva, Zeytinburnu, Tuzla ve 2 etaptan oluşan İzmir Alsancak’taki 1.3 milyon metrekarelik 5 proje için gerçekleştirilen ihaleler neticesinde yaklaşık 9 milyar TL satış geliri taahhüt edildi. Emlak Konut GYO, bu 5 arsadan en az 3.2 milyar lira şirket payı alacak.

Hedef 15 milyar TL

Haziran’da tamamlanan dev ihalelerle ilgili açıklama yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Haziran ayı bitmeden ihale ettiğimiz 5 dev proje ile 9 milyar TL’lik bir değer oluşturma başarısı gösterdik. 2017’nin ikinci çeyreğiyle beraber girilen yeni dönemin piyasalar üzerindeki olumlu etkisi dahilinde, gayrimenkul firmalarının ihalelerimize yoğun ilgisi ve rakamların bu seviyelere çıkması gerek ülkemize gerekse de Emlak Konut GYO’ya olan güvenin işareti oldu” diye konuştu.

Kurum, şöyle devam etti: “2017 planlarımızı açıklarken bu yıl için 1.5 milyar TL’lik arsayı ihale edeceğimizi ve bu ihaleler neticesinde 10 milyar TL’lik iş yapacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda toplam büyüklüğü 1.3 milyon metrekareyi bulan çok değerli 5 projenin ihalesi neticesinde ulaştığımız yaklaşık 9 milyar TL’lik toplam hasılat ile bu hedefimizin önemli bir bölümünü gerçekleştirmiş olduk. Mevcut ihale takvimimiz değerlendirildiğinde ihalesini yapacağımız yeni arsalarla birlikte yıl sonu itibariyle projelerimizin toplan hasılatının 15 milyar TL’ye ulaşmasını bekliyoruz. İhalesini tamamladığımız 5 projemiz haricinde yakın zamanda duyurusunu yaptığımız İstanbul Şile Çavuş ve Antalya Muratpaşa, yılın ikinci yarısında ise Florya, Teşvikiye ve Küçükçekmece arsalarımızın da ihalesini yapmayı planlıyoruz.”

Projeleri kim aldı?

- RİVA: Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü arasında 29 Haziran 2016’da imzalanan protokol kapsamında kulübün Riva’daki 1 milyon 76 bin  metrekarelik arsa için gerçekleştirilen ihalenin kazananı 3.1 milyar TL teklif ile Fema İnşaat- KLV İnşaat oldu. Ortaklık arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak yüzde 38 ve arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 1 milyar 178 milyon TL taahhüt etti.

- ALSANCAK: Emlak Konut GYO ve Tariş Kooperatif Birlikleri arasında 1 Aralık 2016’da imzalanan protokol ile Emlak Konut GYO, İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen bölgeki arsayı 2 etap halinde ihale etti. Bu iki ihale neticesinde arsa satışı karşılığında satış toplam gelir 3.9 milyar TL taahhüt edilirken Emlak Konut’un arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 1.3 milyar TL oldu. İlk etapta ipi göğüsleyen Teknik Yapı, ikinci etabın kazananı Pekintaş-Burakcan İnşaat oldu.

- ZEYTİNBURNU: İhalenin kazananı 1 milyar 730 milyon TL ile Güney Gayrimenkul, Baş Yapı, Esta İnşaat, Elit Vizyon İş Ortaklığı oldu. Şirket payı toplam geliri olarak 640 milyon 100 milyon TL taahhüt edildi.

- TUZLA: İçmeler’deki arsa ihalesinin kazananı Dağ Mimarlık ve Mühendislik oldu. Şirket; arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 185 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 53 milyon 927 bin 500 TL taahhüt etti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde