9 günlük bayramda tatiline karşı çıkan başkan

9 günlük bayramda tatiline karşı çıkan başkan

İTHİB Başkanı Gülle, ihracatta düşüşe neden olduğu gerekçesiyle 9 günlük bayram tatiline karşı çıktı.

9 günlük bayramda tatiline karşı çıkan başkan
16px
24px
10.08.2016 08:39
ABONE OLgoogle
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin Temmuz ayı ihracatında yüzde 18.7 lik düşüşe neden olduğunu belirterek, Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olması kararının yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Uzun tatil lüks

Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi yaşadığı hain darbe girişimini, millet olarak bir araya gelerek bastırdığını belirten İTHİB Başkanı Gülle, Türkiye’de artık yeni bir dönemin başladığının altını çizdi. “Silahlı darbe girişimine karşı milletçe bir savaş verdik. Şimdi sıra ekonomik savaşta” ifadesini kullanan İsmail Gülle, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin beklemeye, uzun tatil yapmaya lüksü yok. 9 günlük Ramazan Bayramı tatili belki turizm sektörü için nefes aldırmış olabilir ancak Türkiye’nin genel ihracatında bir önceki yılın Temmuz ayına oranla yüzde 18.7’lik düşüş yaşattı. Bu yaklaşık 1.5 milyar dolar demektir.”

İş dünyası istemiyor

Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olmasının düşünüldüğüne işaret eden İsmail Gülle, “İş dünyası olarak biz bunu istemiyoruz. Daha doğrusu kimsenin istememesi lazım. Çünkü, şimdi daha çok çalışmak, daha çok üretmek ve ihraç etmek zorundayız” ifadesini kullandı.

Rusya için çalışmalıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelmesinin ekonomik ilişkileri yeniden canlandıracağını vurgulayan Gülle, şunları söyledi: “Uzun süre Rusya pazarı tekstil sektörü için de kapalı kaldı. 2015 Ocak-Temmuz döneminde 304 milyon dolar olan Rusya’ya tekstil ihracatımız, bu yılın aynı döneminde 34.4 milyon dolara kadar indi. Sayın Erdoğan ve Putin’in görüşmesinin ardından pazarın açılacağını düşünüyoruz. Hazırlıklı olunması, fabrikaların çalışması lazım. Bu nedenle Hükümetimizin bayram tatilinin 9 güne çıkarılması konusunu yeniden gözden geçirmesini rica ediyoruz. Çünkü şimdi tatil zamanı değil, aksine daha fazla çalışma zamanı.” 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde