9 aylık konsolide cirosu 8,9 milyar liraya çıktı

9 aylık konsolide cirosu 8,9 milyar liraya çıktı

Şirketin 2011 yılının ilk 9 ayında konsolide yatırım miktarı yüzde 80 artarak 1,5 milyar liraya ulaştı

9 aylık konsolide cirosu 8,9 milyar liraya çıktı
16px
24px
18.10.2011 17:31
ABONE OLgoogle

Türk Telekom Grubunun, yılın ilk dokuz ayında konsolide yatırım miktarı da yüzde 80 artarak 1.5 milyar TL’ye ulaştı. Çalışan sayısı da 1500 kişi artışla 35 bin 614 oldu.

Yıl sonu için umut verici

Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani, grup cirosunun yıldan yıla yüzde 13 artarak 2011’in üçüncü çeyreğinde 3.1 milyar TL’ye yükseldiğini bildirdi. Türk Telekom’un üçüncü çeyrekteki net kârı da 359.5 milyon TL olarak gerçekleşti. Kanafani, “Güçlü finansal ve operasyonel performans gösterdik. Bu çeyrekte elde ettiğimiz başarıyı, 2011’in birinci yarısında elde ettiğimiz başarının devamı ve yılsonu sonuçları için de umut vadeden bir işaret olarak görüyoruz” dedi.

FAVÖK marjı yüzde 42

Grubun Faiz, Vergi ve Amortisman Öncesi Kârının (FAVÖK) ise yıldan yıla yüzde 3 artarak 1.3 milyar TL’ye çıktığını dile getiren Kanafani, “FAVÖK marjı üçüncü çeyrekte yüzde 42 olarak gerçekleşti. Hem sabit hem de mobil faaliyetlerimiz, ilk dokuz ayda umut verici kârlılık seviyelerine geldi. Yıldan yıla iki haneli ciro büyümesi ortaya koyduk” diye konuştu. Hakam Kanafani, yılın tamamı için gelir büyümesi ve yatırım harcamaları hedeflerini de artırdıklarını vurgulayarak, Türk Telekom Grubu’nun büyümesini desteklemek için yatırımlarını da sürdürdüklerini kaydetti.

Çeyrek gelir rekoru

Mobil iştirakleri Avea’nın da güçlü rekabete karşın üçüncü çeyrekte 816 milyon TL gelirle kendi çeyrek geliri rekorunu kırdığını da bildiren Kanafani, şu bilgileri verdi: “Avea’nın FAVÖK marjı, üçüncü çeyrekte yüzde 14’e ulaştı. Çoğu faturalı olmak üzere yaklaşık 300 bin net müşteri kazanıldı. Üçüncü çeyrek itibariyle abone sayısı 12.5 milyona yükseldi. Kullanıcı başına ortalama gelir de 21.3 TL’ye yükseldi. Bu büyümeyi desteklemek için yenilikçi teklifler, hizmet kalitemizin artırılması, satış kanalları, çağrı merkezi ve şebeke yatırımlarımıza devam ettik.”

ADSL’de 300 bin net müşteri çekti

ADSL toptan hat sayısının da gelişen altyapı ve servis kalitesi ve aynı zamanda gelişen ürün portföyü ve yakınsama hizmetleri sayesinde yıldan yıla yüzde 5 büyüdüğüne dikkat çeken Hakam Kanafani, şunları söyledi: “Son 12 ayda 300 bin net müşteri kazanımı oldu. Perakende internet servis sağlayıcımız TTNET, sabit internet, mobil 3G internet, TV ve ücretsiz Wi-Fi erişimini içeren yeni dörtlü teklif sundu. Bu teklif sınırlı ve sınırsız ADSL kapasitesi seçme olanağı sunuyor.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde