88 ülke insanı Maraton'da koşacak

88 ülke insanı Maraton'da koşacak

Hedef, Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nu dünyanın en büyük 7 maratonu arasına sokmak

88 ülke insanı Maraton'da koşacak
16px
24px
08.11.2012 14:05
ABONE OLgoogle

Dünya kalitesinde mobil teknolojiyi kolay ve anlaşılır şekilde ulaşılabilir hale getiren Vodafone Türkiye’nin adını verdiği 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu, 11 Kasım Pazar günü koşulacak. Avrupa’nın en iyi 7 maratonu arasında yer alan Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nda on binlerce İstanbullu halk yürüyüşünde buluşurken, 88 ülkeden 13 bin atlet 8, 15 ve 42 kilometrelik 3 farklı kategoride kıyasıya yarışacak. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu ayrıca bu yıl ilk kez “Altın” kategoride koşulacak.

 Vodafone Türkiye ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş arasında imzalanan anlaşmayla “Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu” adını alan Türkiye’nin en büyük katılımlı kitlesel organizasyonu, bu yıl 34. kez koşulacak. Tarihte kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olma özelliğine sahip Vodafone Avrasya Maratonu’nun 42,195 kilometrelik maraton koşusu geçtiğimiz yıl Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAFF) tarafından Altın Kategori unvanına layık görüldü ve Avrupa’nın en iyi 7, dünyanın en iyi 17 maratonundan biri olmaya hak kazandı.

 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu hazırlıkları ve bu yıl getirilen yenilikler, Maraton Expo açılışında düzenlenen basın toplantısıyla paylaşıldı. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Maraton Expo, 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

  Gökhan Öğüt: “Sporu kitleselleştirmeyi ve erişilebilir hale getirmeyi hedefliyoruz”

  Vodafone’un spor alanında global çapta önemli destekleri bulunduğunu kaydeden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, şöyle konuştu:

 “Vodafone olarak, ülkemizin bilgi toplumuna dönüşmesine katkı sağlayacak teknolojik yatırımlarımızı sürdürürken, sosyal ve kültürel gelişime destek sunacak yatırımları da önceliklendiriyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz toplum için değer yaratma arzusunun bir uzantısı olan sürdürülebilir çalışmalar kapsamında, sporcuyu ve spor yapan herkesi destekleyerek, sporu kitleselleştirmeyi ve erişilebilir hale getirmeyi hedefliyoruz.

 Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu ile bizi çok heyecanlandıran bir işbirliğine imza atıyoruz. İki kıta arasında rekora koşanları bir araya getiren maratonun, 2012 Avrupa Spor Başkenti olan dünya şehri İstanbul’da ‘Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’ adıyla koşulacak olması bizim için gurur verici.”

Global gücümüzü Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu için seferber edeceğiz

  Şehir maratonlarının bir salon veya stadın ötesine taşarak tüm kenti kapsayan etkinlikler olduğunu belirten Öğüt, sözlerini şöyle sürdürdü: 

World Marathon Majors adı verilen şehir maratonları, milyonlarca seyirci, on binlerce atlet ve turistin katılımıyla şehrin hem tanıtımına hem de ekonomisine önemli katkılar sunuyor. Örneğin New York Maratonu, yılda yaklaşık 340 milyon dolar ile şehrin ekonomisine en büyük katkısı olan sportif aktivite; İngiltere ekonomisine her yıl çok önemli katkı sunan Londra Maratonu ise ülkeye yılda 160 milyon doların üzerinde gelir sağlıyor. Biz de 5 kıtada 30’dan fazla ülkede sahip olduğumuz global gücü, Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu için seferber edeceğiz. Hedefimiz Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nu, ‘World Marathon Majors’ arasına sokarak dünyanın en büyük 7 maratonundan biri yapmak.

 Şehrin koşuşturması ve hengâmesiyle sürekli başa çıkmak zorunda olan İstanbullular günlük hayatlarında da birer sporcu. Buradan hareketle tüm İstanbullulara gelin, sporcu ruhunuzu Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nda sergileyin diyoruz”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde