​Ülker’de ‘Hasat’ zamanı: İşte son zincir girişimi

​Ülker’de ‘Hasat’ zamanı: İşte son zincir girişimi

Yıldız Holding iştiraklerinden Bagetürk Gıda’nın bünyesinde faaliyet gösteren Harvest'ten ilginç zincir girişimi....

​Ülker’de ‘Hasat’ zamanı: İşte son zincir girişimi
16px
24px
17.10.2014 13:18
ABONE OLgoogle
Kulisleri takip edenler hatırlayacaktır. Ülker markasının sahibi Yıldız Holding’in dört yıl önce Harvest (Hasat) ismiyle sessizce bir fast food/kafe zinciri kurduğunu yazmıştık. Bu bildiğiniz klasik fast food zincirlerinden farklı bir girişimdi. Marka o zamandan bu yana sağlıklı fast food konseptiyle hizmet veriyor.

Yıldız Holding iştiraklerinden Bagetürk Gıda’nın bünyesinde faaliyet gösteren Harvest, öğrenci kampüsleri ve hastanelerde açıldı ve dört yılda sadece sekiz şubeye ulaştı. Bahçelievler Medical Park Hastanesi, Şehir Üniversitesi Altunizade Kampusu , StarCity Outlet Center, Özyeğin Üniversitesi Alemdağ Kampusu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampusu, Florence Nightingale Hastanesi, Bezm-i Alem Üniversitesi Tıp Fakültesi olmak üzere yedi şubesi bulunan zincirin son halkası Kocaeli’nde açılmış. Şirketin bir catering hizmet bölümü de bulunuyor.

Şimdiye kadar deneme amaçlı giden Harvest’lerin sayısı önümüzdeki dönemde artacak gibi görünüyor. Öğrendiğimize göre Yıldız Holding yönetimi deneme amaçlı açılan Harvest Cafe’lerden memnun kalmış ve büyütmeye karar vermiş. Bu amaçla da Harvest markası için tam da hasat mevsiminin sonunda ‘Hasat Mağazacılık’ ismiyle yeni bir şirket kurmuşlar. Harvest markası da böylece Begetürk Gıda’nın bünyesinden alınarak Hasat Mağazacılık’a devredilecekmiş.

Diğer bir deyişle, yeni şirket, Harvest mağazalarının organizasyonel yapısını genişletmek için kurulmuş. Yeni kurulan şirkete İspanyol ekmek devi, aynı zamanda UNO’nun ortaklarından olan Vedanta Equity şirketi de ortak. Hasat Mağazacılık’ın yönetim kurulu Murat Ülker, Federico C. Diaz-Grande ve Halil Cem Karakaş’tan oluşuyor.

Peki Harvest nasıl bir zincir? Harvest’in diğer fast food zincirlerinden farklı, hızlı ama sağlıklı yiyecekler sunması. Menüsü, çorba, soğuk-sıcak sandviç, makarna, salata, tatlı, sabah kahvaltısı, müsli, taze meyveler, atıştırmalık barlar ve günlük tüketime özel yoğurtlardan oluşuyor. Mönüdeki çorbalar günlük ve ev usulü pişiriliyor.

Geleneksel çorbaların yanı sıra, ezogelinden tutmaç çorbasına, tarhanadan kimyonlu kereviz çorbasına kadar, değişik damak tatlarına hitap eden çorbalar her gün taze olarak hazırlanıp müşterilere servis ediliyor. Keza, meyveli yoğurtlar, günlük olarak taze meyvelerin yoğurtla karıştırılmasıyla oluşturuluyor. Ekmek, poğaça, börek, simit gibi unlu mamuller taze olarak hazırlanıp kendi fırınlarında pişiriliyor. Harvest’in ekmeklerinin özel olduğunu da belirtelim. 

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde