​Oyuncu genel müdürün bit pazarı hobisi

​Oyuncu genel müdürün bit pazarı hobisi

Uzun yıllardır Anadolu’da eser toplayan genel müdür, yurtdışına gittiğinde de bit pazarlarını gezmeyi ihmal etmez.

​Oyuncu genel müdürün bit pazarı hobisi
16px
24px
13.06.2014 15:48
ABONE OLgoogle
Burçin Bendegül, İstanbul Yenibosna’daki Airport Outlet Center’in genel müdürü. Bendegül’ü yakından tanıyanlar onun eski eser tutkusunu ve koleksiyonculuğunu bilirler. Uzun yıllardır Anadolu’da eser toplayan Bendegül, yurtdışına gittiğinde de bit pazarlarını gezmeyi ihmal etmez. Kahve kültürünü yansıtan eserleri toplayan Bendegül’ün derviş eşyaları ve malzemelerine de özel bir ilgisi var.

Son dönemlerde öreke (yün eğirmekte kullanılan bir ucu çatal değnek) toplayan Bendegül, yakında ‘aktör’ olarak karşımıza çıkacak. Ancak bu aktörlüğü de koleksiyonerliği ile ilgili. Meraklıları bilirler, yabancı televizyon kanallarında antik eşya değerlemesi ve satışını gösteren, müzayedeleri konu alan programlar vardır. Bir kısmı gerçek bir kısmı kurgu olan bu programlar insanlarda eski eser toplamak için merak uyandırır. Hatta bu programlarda eski eserlerin restore edilerek nasıl günlük yaşama katıldığı da anlatılır. Örneğin bir kuyruklu piyanonun nasıl sekreter masasına dönüştürüldüğü gösterilir.

Bu programlardan ilham alan Bendegül ve arkadaşları Türk televizyonları için bir program teklifi hazırlamış. 13 bölümlük bu programın adı ‘Modern Hurdacılar’. Birkaç tematik kanala sunulan bu programın ilk üç bölümü çekilmiş. Can Sabuncuoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı programda Burçin Bendegül’ün yanı sıra, koleksiyoner işadamı Kemal Sabuncuoğlu da oynuyormuş. Bakalım Modern Hurdacılar’ı hangi kanalda izleyebileceğiz?
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde