​‘Murat’ın yeni şirketi…

​‘Murat’ın yeni şirketi…

Global bir grup olma yolunda ilerleyen Yıldız Holding ve patronu Murat Ülker'den yeni bir şirket daha...

​‘Murat’ın yeni şirketi…
16px
24px
03.04.2015 11:50
ABONE OLgoogle
Ülker markasının sahibi Yıldız Holding, son yıllarda adını ulusal ve uluslararası büyük satın almalarla duyuruyor. Godiva, DeMet’s Candy Company, United Biscuits grubun son yıllarda bünyesine kattığı uluslararası şirketler. Bu alımlarla birlikte Yıldız Holding, dört kıtada üretimi ve operasyonları olan, 4 milyar nüfusa ulaşan global bir şirket olma yolunda hızla ilerliyor. United Biscuits hariç 2014 konsolide cirosu da 18 milyar TL’yi aşması bekleniyor. Global bir grup olma yolunda ilerleyen Yıldız Holding ve patronu Murat Ülker ile ilgili her gelişme bizler için haber değeri taşıyor.

Arkadaşımız İdriz Çokal’ın öğrendiğine göre, Murat Ülker geçen ay DOPA Pazarlama Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanlı bir şirket kuruluşu yaptı. Yeni şirket ekmek ve unlu mamuller markası UNO için kurulmuş. Üretim ve satış birbirinden ayrılarak pazarlama kısmı ayrı bir şirket çatısı altına geçmiş. Böylece UNO’nun satış kanadı daha dinamik bir yapıya kavuşturulmuş. Edindiğimiz bilgiye göre UNO ürünlerinin satıldığı mağazalar da kurulacakmış.

Anlayacağınız bu, “Murat’ın yeni şirketi.” Neden bu ifadeyi kullandığımız gelince… Global bir grubun patronu olma yolunda hızla ilerleyen Murat Ülker, geçtiğimiz haftalarda şirket içi bir genelge yayınlayarak, tüm global şirketlerde olduğu gibi çalışanlarına kendisine ilk isimle hitap edilmesini önermiş ve “Artık bana Murat diye hitap edin” demişti…

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde