​MNG'nin patronu hangi ülkede altın arayacak?

​MNG'nin patronu hangi ülkede altın arayacak?

Altın aramaya ilgi gösteren Türk işadamları arasında en dikkat çekeni MNG Holding’in patronu Mehmet Nazif Günal işleri büyütme kararı aldı ve ikinci büyük projesine daha başlamak için adım attı.

​MNG'nin patronu hangi ülkede altın arayacak?
16px
24px
20.03.2015 15:16
ABONE OLgoogle
Afrika’ya ilgi gösteren Türk işadamları arasında en dikkat çekeni MNG Holding’in patronu Mehmet Nazif Günal. Afrika’da maden aramaya başlayan ilk Türk Holding’i olan MNG, ilk olarak Liberya’da altın işine girmişti.

Günal, işleri büyütme kararı aldı ve ikinci büyük projesine daha başlamak için adım attı. Arkadaşımız Mehtap Halıcı’nın öğrendiğine göre, Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan ve denize kıyısı bulunmayan 18 milyonluk nüfuslu Burkina Faso’ya yönelen Günal, ülkenin en önemli altın madenlerinden birini devraldı.

MNG, Burkina Fasolu Golden Rim Resources firmasıyla masaya oturdu ve Balogo adlı projesini geçtiğimiz günlerde 10 milyon dolara satın aldı. Balogo Projesi, Burkina Faso’nun güneyinde yer alırken toplamda 360 kilometrekarelik yüzeye sahip iki farklı komşu ruhsat tipinden oluşuyor. Edindiğimiz bilgilere göre, proje MNG’nin en yüksek değere sahip altın cevheri projesi olarak öne çıkıyor.

Hatırlanacağı gibi MNG Holding, 2013’te Afrika’da altın aramak için altın madenindeki ilk açılımını Gana’da ofis kurarak yapmıştı. Ardından Liberya’ya yoğunlaşan MNG, Liberya’daki Kokoya Bölgesi’ndeki Boung Country yerleşkesinde bulunan Amlib United Minerals adlı firmanın sahip olduğu madenin yüzde 90 hissesini aldı.

Liberya Hükümeti’nin büyük önem verdiği madendeki işlenebilir altının miktarının 410 bin ons olarak kabul ediliyor. Bu da yaklaşık 500 milyon dolarlık bir değer anlamına geliyor. Madenin milli geliri yalnızca 1.7 milyar dolar olan Liberya’nın ekonomisini canlandıracağı konuşuluyor. Bu madende çalışan sayısı şu anda 183’e ulaşmış durumda.

MNG Holding, 2013’te Türkiye’nin en büyük projesiyle gündeme gelmişti. İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesini 22.1 milyar euro ile alan Limak-KolinCengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu’ndaki Mapa inşaat, MNG Holding bünyesinde bulunuyor.
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde