​LC Waikiki’nin patronu ne işine girdi?

​LC Waikiki’nin patronu ne işine girdi?

Vahap Küçük’ü iş dünyası Türkiye’nin en büyük hazır giyim perakendecilerinden LC Waikiki’nin patronu olarak bilir. Vahap Küçük yeni bir sektöre daha giriyor

​LC Waikiki’nin patronu ne işine girdi?
16px
24px
02.07.2014 10:23
ABONE OLgoogle
Türkiye’nin en büyük hazır giyim perakendecilerinden LC Waikiki, ayakkabı imalatı işine giriyor.

Vahap Küçük’ü iş dünyası Türkiye’nin en büyük hazır giyim perakendecilerinden LC Waikiki’nin patronu olarak bilir. Fransız marka LC Waikiki’yi 1997 yılında ortaklarıyla birlikte satın alarak ardından söz ettiren Küçük ailesi, bugün Türkiye’nin en büyük perakendecilerinden biri konumunda.
 
LC Waikiki Mağazacılık, 2008 yılında ciroda 1 milyar TL sınırın aştı. 2010 sonunda yüzde 48 büyüyerek TL sınırını aştı. 2010 sonunda yüzde 48 büyüyerek 2 milyar 107 milyon TL ciroya ulaşan market, 2011 sonunda ise yüzde 35 büyüyerek 2 milyar 900 milyon TL7ye ulaştı. Bu hızlı gidişat sonraki yıllarda da katlanarak sürdü. Nihayetinde 2012 yılında 3.5 milyar TL satış gelirine sahip olan LC Waikiki Mağazacılık’ın geçen yıl ki cirosunun da 4 milyar TL’nin üstünde olduğu biliniyor. Bu satış gelirleriyle Türkiye’nin en büyük hazır giyim perakendecisi LC Waikiki’ye Vahap Küçük’ün yanı sıra Şerif Dizdar ve İsmail Kısacık da ortak.
 
Küçük Ailesi’nin kamuoyunun bilmediği bir holdingi daha olduğunu Konya’da kurulan bir ayakkabı firmasının ortaklarını araştırırken öğrendik. Küçükler Holding’in bünyesinde dokuz şirket bulunuyor. Geçen hafta Konya’da kurulan SBR Ayakkabı ile şirket sayısı 10’a çıktı. 200 bin TL sermaye ile kurulan şirketin yüzde 60’ı Küçükler Holding’e, yüzde 40’ı ise Konya merkezli OKM Ayakkabı Hediyelik Eşya ’ya ait. Vahap Küçük ’ün yeni şirketiyle ayakkabı imalatına gireceği konuşuluyor. 
 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde