​Gates ve Slim’in amansız yarışı

​Gates ve Slim’in amansız yarışı

‘Dünyanın en zengin iş kişisi’ unvanı bu yıl el değiştirmesi bekleniyor

​Gates ve Slim’in amansız yarışı
16px
24px
15.07.2014 18:49
ABONE OLgoogle
‘Dünyanın en zengin iş kişisi’ unvanı bu yıl el değiştirmesi bekleniyor. Meksikalı işadamı Carlos Slim, yeniden dünyanın en zengin kişisi oluyor. Forbes’un tahminlerine göre Slim’in serveti 78.5 milyar dolara ulaşarak 78.9 milyar dolarla dünyanın en zengini Bill Gates’e çok yaklaştı.
 
Carlos Slim’in en büyük şirketi olan telefon devi America Movil’in ABD ve Meksika borsalarındaki hisselerinde görülen yükseliş servetin artışında etkili oldu. 

Slim’in serveti 1-11 Temmuz arasında 74.5 milyar dolardan 78.5 milyar dolara çıktı. Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Forbes dergisinin her yıl yayımladığı ‘dünyanın en zengin kişileri’ listesinde 1 yıl aradan sonra yeniden zirveye çıkmıştı. Gates’in toplam net geliri 76 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. 
 
Microsoft’un kurucusu 76 milyar dolarlık geliriyle Carlos Slim’i ikinci sırada bıraktı. Meksikalı işadamının serveti 72 milyar dolarda kaldı. Üçüncü sırada Zara’nın patronu İszpanyol Amancio Ortega yer aldı. Forbes derginin araştırmasına göre Bill Gates, son 20 yılın 15’inde en zenginler listesinde kendine yer bulmuştu. Forbes’un son zenginler listesine Türkiye’den de 24 kişi girmişti. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde