​Galatasaray, taraftarı önünde ilk mağlubiyeti yaşadı

​Galatasaray, taraftarı önünde ilk mağlubiyeti yaşadı

Super Lig'in 10. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Medjani ve Yusuf Erdogan'ın golleriyle Galatasaray'ı 3-0 yendi.

​Galatasaray, taraftarı önünde ilk mağlubiyeti yaşadı
16px
24px
22.11.2014 22:14
ABONE OLgoogle
Ligdeki son iki maçında Kardemir Karabükspor ve Kasımpaşa'yı 2-1'lik skorla geçen "Cim Bom", Trabzonspor önünde serisini devam ettiremedi.

Galatasaray, bordo-mavili ekibe yenilerek, bu sezon taraftarı önünde ligdeki ilk mağlubiyetini yaşamış oldu. "Cim Bom", Türk Telekom Arena'da geride kalan 4 lig maçında, 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde edilmişti.

Sarı-kırmızılı ekip, ligin 10. haftasını puansız kapatarak 19 puanda kaldı ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki kritik Anderlecht maçı öncesi moral kazanma fırsatını kullanamadı.

Prandelli'ye istifa çağrısı 

Sarı-kırmızılı ekibin Trabzonspor karşısında aldığı yenilgi, taraftarların teknik direktör Cesare Prandelli'yi istifaya çağırmasına neden oldu.

Maçta Galatasaray'ın 2-0 geriye düşmesinin ardından taraftarların tepkisi başlarken, "Prandelli istifa" tezahüratları yapıldı.

Şampiyonluk yarışındaki rakiplerine karşı galibiyet serisi bitti 

Galatasaray'ın şampiyonluk yarışındaki en önemli rakipleri Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı 7 maçtır devam eden iç saha galibiyet serisi, bu akşam son buldu.

Bu rakiplerine karşı iç sahadaki son puan kaybını, 2011-2012 sezonu Süper Final Şampiyonluk Grubu maçında Beşiktaş'la 2-2 kalarak yaşayan "Cim Bom", ardından oynadığı 7 maçı da kazanmasına karşın, Trabzonspor yenilgisiyle serisini noktaladı.

Farklı yenilgiler listesine eklendi 

Sarı-kırmızılı ekibin Trabzonspor karşısında yaşadığı 3-0'lık mağlubiyet, bu sezonki farklı yenilgiler arasında yerini aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst üste aldığı 4 gollü mağlubiyetlere, ligde de İstanbul Başakşehir (4-0) yenilgisini ekleyen "Cim Bom", Trabzonspor önünde de kalesinde 3 gole engel olamadı.

Yanal dönemi galibiyetle başladı

Galatasaray'ı 3-0 yenen Trabzonspor, yeni teknik direktörü Ersun Yanal dönemine galibiyetle başladı.

Bordo-mavili takım, Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic'in yerine göreve getirilen Ersun Yanal'ın ikinci dönemindeki ilk maçında konuk olduğu Galatasaray'ı Medjani (2) ve Yusuf Erdoğan'ın golleriyle mağlup etti.

Tecrübeli teknik direktör, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında Karadeniz ekibi başında çıktığı 4 Galatasaray maçından 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ayrılmıştı.

Bordo-mavililerde başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da ilk kez Galatasaray karşısında galip gelmenin sevincini yaşadı.

Galatasaray karşısında bu sezonki en farklı galibiyetini elde eden bordo-mavili futbolcuları, maç sonunda sarı-kırmızılı tribünler alkışladı.

Bu sonuçla ligde üst üste ikinci galibiyetini elde eden bordo-mavili takım, puanını da 15'e çıkardı. 

Trabzonspor 8 maç aradan sonra galip geldi 

Trabzonspor, Galatasaray karşısında 8 maç aradan sonra galibiyete ulaştı

Galatasaray karşısında son galibiyetini 2010-2011 sezonunda İstanbul'da, sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta 1-0'lık sonuçla alan Karadeniz temsilcisi, daha sonraki 8 maçtan 5'ini yitirdi, 3'ünde berabere kaldı.

Deplasmandaki ilk galibiyetini aldı 

Trabzonspor, Galatasaray karşısında aldığı galibiyetle bu sezon ilk kez deplasmanda maç kazandı.

Bordo-mavili ekip, daha önce oynadığı dış saha maçlarında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Akhisar Belediyespor, İstanbul Başakşehir ile berabere kalıp, Kardemir Karabükspor'a mağlup olmuştu.

Salih Dursun cezalı duruma düştü 

Galatasaray karşısında sarı kart gören bordo-mavili futbolcu Salih Dursun, cezalı duruma düştü.

Müsabakanın 22. dakikasında Emre Çolak'a yaptığı sert müdahale sonrasında hakem Mustafa İlker Coşkun'dan sarı kart gören Salih, bu sezon ligde dördüncü kez sarı kart gördü ve Gençlerbirliği maçı öncesi cezalı oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde