​DEİK’e sürpriz transferin perde arkası

​DEİK’e sürpriz transferin perde arkası

DEİK’in (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) genel sekreterliğine TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Genel Sekreteri Mustafa Mente getirildi. Perde arkasında ne var?

​DEİK’e sürpriz transferin perde arkası
16px
24px
09.01.2015 13:39
ABONE OLgoogle
Eylül ayında Ekonomi Bakanlığı’na bağlanan DEİK’in (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) genel sekreterliğine TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Genel Sekreteri Mustafa Mente getirildi.

Bununla ilgili resmi açıklama geçen hafta cuma günü yapıldı. 2009-2012 yılları arasında TİM’de genel sekreter yardımcılığı, 2012’den bu yana da genel sekterlik görevini yürüten Mustafa Mente’nin DEİK’e geçişinin ilginç bir hikayesi olduğunu öğrendik.

DEİK’in yeniden yapılanması çerçevesinde bir dizi toplantı yapıldı. Bu toplantılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Yeniden yapılanma sürecinde kadrolar oluşturulurken Başbakan Davutoğlu’nun gözüne bir isim takılmış. 1995-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olan Başbakan Davutoğlu, o dönemlerde öğrencisi olan Mustafa Mente’nin DEİK Genel Sekreterliği’ne gelmesini istemiş. TİM’de başarılı işlere imza atan Mente böylece bizzat Başbakan’ın talebiyle TİM’den DEİK’e transfer olmuş.

Mustafa Mente, Temmuz 2015'te "Hocamla Ankara'da" diye bu resmi paylaşmıştı.

 Mente, geçen hafta cuma günü DEİK’teki görevine resmen başladı. Peki TİM’de Mente’nin koltuğuna kim oturacak? Şimdilik TİM Genel Sekreterliği koltuğunda vekaleten Mente’nin yardımcılarından Dr. İsmet Yalçın oturuyor.

Yalçın’ın bu koltuğa asaleten oturup oturmayacağı henüz belli değil. Koltuğun gerçek sahibinin bir iki haftaya kadar netleşmesi bekleniyor. Kulislerde Yalçın’ın dışında eski genel sekreter Şahin Oktay’ın da ismi geçiyor. İki isim dışında, ihracatçı birliklerin genel sekreterlerinden birinin TİM’e kaydırılabileceği de konuşuluyor.
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde