​Butik otelci, butik yağcı oldu

​Butik otelci, butik yağcı oldu

Cunda Adası’nda kendilerine özel koyda 40 yataklı butik Ortunç Oteli’ni işleten Tunç Ailesi şimdi de butik zeytinyağı markası çıkardı.

​Butik otelci, butik yağcı oldu
16px
24px
18.07.2014 15:25
ABONE OLgoogle
Cunda Adası’nda kendilerine özel koyda 40 yataklı butik Ortunç Oteli’ni işleten Tunç Ailesi şimdi de butik zeytinyağı markası çıkardı. Ortunç Otel’in 1980 yılında kurulmasından günümüze, Tunç Ailesi turizmde örnek olacak bir tesis yaratmak için çalıştı. Tesis halen, milli park içinde, kendi ismi ile anılan koyda ulusal ve uluslararası konuklara hizmet veriyor. Lokal ve dünya mutfağının seçme örneklerini kendi çiftliklerinde ürettikleri doğal ürünlerle hazırlıyorlar. 170 dönüm çiftlikte yok yok. Çeşitli meyveler, sebzeler, ceviz, badem bunlardan bir kaçı. Çiftlikte bin 500 adet zeytin ağacı bulunuyor.

Ağaçlarla bizzat ilgilenen, otel sahipleri Orhan ve Necla Tunç, şimdilerde tatlı bir heyecan içindeler. Bu zeytinlikten elde edilen özel yağları Necla ismiyle markalaştırmışlar. ‘İyi tarım’ uygulaması ile üretilen zeytinler, sonbaharın başladığı ilk günlerde yeşilden mora dönerken elle toplanıp aynı gün içinde fabrikada 25 derecede soğuk sıkım tekniği ile sıkılıyor.

Böylece polifenol ve antioksidan değerlerini kaybetmeden, meyvemsi özelliğini koruyarak gerçek altın sıvı elde edilmiş oluyor. Bahçenin iri zeytinleri, doğal deniz tuzu ile tatlandırılarak kahvaltılık zeytin yapımında kullanılmış. Ayrıca doğal zeytinyağlı sabunlar elde edilmiş. Ortunç Ailesi tüm bu ürünlerini Necla markasıyla otele gelen müşterilerine satıyor. Bu satıştan elde ettikleri geliri ise kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında EÇEV’e (Ege Çağdaş Eğitim Vakfı) destek oluyorlar.
Para dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde