​Bozburun’da ‘kutsal’ ağaçtan 141 metrelik dev yelkenli

​Bozburun’da ‘kutsal’ ağaçtan 141 metrelik dev yelkenli

Dünyanın en büyük yelkenli süperyatı olacak 141 metrelik Dream Symphony (Rüya Senfonisi), Rus Valeriy Stepanenko’nun tersanesinde Marmaris Bozburun’da yapılıyor

​Bozburun’da ‘kutsal’ ağaçtan 141 metrelik dev yelkenli
16px
24px
09.08.2014 07:32
ABONE OLgoogle
Dünyanın en büyük yelkenli süperyatı Dream Symphony (Rüya Senfonisi), Marmaris Bozburun’da inşa ediliyor. 141 metrelik yatı Rus Valeriy Stepanenko’nun Bozburun’daki Dream Ship Victory tersanesinin Türk ustaları yapıyor.

Malta Şahini’ni geçecek

2016’da denize inmesi planlanan Dream Symphony’nin en büyük özelliği tamamen ahşap olması. Yat, Afrika’dan gelen Iroko ağacından yapılıyor.

Çok sert ve dayanıklı olan Iroka, Afrika’nın tik ağacı olarak da biliniyor. Ancak bazı Afrika kültürlerine göre, Iroko kutsal ve bu ağacı kesenlerin peşini şanssızlık bırakmıyor. Dev yatın gövdesi ayrıca cam fiberle kaplanacak.   

Son bir kaç yıldır 2 yelkenli dünyanın en büyüğü unvanı için yarışıyor. Bunlar EOS ve Maltese Falcon (Malta Şahini). Farklı ‘öncelikli’ ölçümlere göre Malta Şahini 78 metre, EOS ise 92 metre... Ancak 4 direkli Dream Symphony, 141 metrelik uzunluğuyla ikisini de açık ara geride bırakacak.

BILL GATES VE AİLESİ ‘MİLYARDER TATİLİ’NDE

82 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ismi olan ABD’li teknoloji devi Microsoft’un kurucusu Bill Gates Akdeniz sahillerinde milyon dolarlık bir tatil yapıyor.
Haftalığı 5 milyon dolara kiraladığı 132 metrelik The Serene adlı yatla Sardunya adası kıyılarına demir atan Gates sabahları helikopterle kıyıya Tenis oynamaya gidiyor. Gates tenisle ter attıktan sonra yine helikoptere atlayarak dev yata dönüyor.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, 330 milyon dolar değerindeki The Serene, Rus Stolichnaya votkasının sahibi Yuri Scheffler’e ait. Eşi Melinda ve çocukları Rory, Jennifer ve Phoebe ile birlikte tatil yapan Bill Gates’in yıllardır Sardunya’da Porto Cervo’da tatil yapmayı tercih ettiği biliniyor. Bill Gates ve ailesinin 2 helikopter pisti, 12 lüks kamarası, havuzu, jimnastik salonu ve kendi gece kulübü olan yattan sık sık jet ski ile ayrıldığı ve zaman zaman yüzdüğü de görüldü. 

Havuzu piste dönüşüyor

Dev yatın iç ve dış tasarımı Ken Freivokh Design tarafından, mimarisi ise Dykstra Naval Architects tarafından yapılıyor.  Dream Symphony iki güverteli. Üst güvertede yatın sahibi ve konukları için ayrı bölümler bulunacak. Yatın tamamen cam bir havuzu da var. Bu havuz istenildiğinde yükselerek helikopter pisti oluyor. Dev yata İngiliz futbol kulübü Chelsea’nin sahibi Rus Roman Abramovich’in talip olduğu iddia ediliyor.  
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde