​ABD’li otelcilik devi Türkiye’yi üs yapacak

​ABD’li otelcilik devi Türkiye’yi üs yapacak

Butik otelcilikte dünyanın en önemli zincirlerinden ABD’li Morgans Hotel Group, Kasım ayında ilk butik otelini İstanbul’da açtı

​ABD’li otelcilik devi Türkiye’yi üs yapacak
16px
24px
09.01.2015 14:11
ABONE OLgoogle
Butik otelcilikte dünyanın en önemli zincirlerinden ABD’li Morgans Hotel Group, Kasım ayında ilk butik otelini İstanbul’da açtı. Morgans Hotel Group’un Delano, Hudson, Mondrian ve Morgans Original adıyla farklı kategorilerde hizmet veren dört ayrı markası var. Türkiye’ye ilk olarak Morgans Original markası geldi.

Karaköy’deki tarihi Büyük Balıklı Han’da açılan otel, grubun Asya’daki ilk, Avrupa’daki ise ikinci oteli olması açısından önemli. Arkadaşımız Mehtap Halıcı’nın öğrendiğine göre, ABD ve İngiltere’de hızla büyüyen Morgans diğer markalarını da Türkiye’ye getirecekmiş. Bunun için çalışmalar başlamış. Hatta grubun lüks segmentteki otel markası Delona için görüşmeler sonlanma aşamasına gelmiş.

“10 Karaköy A Morgans Original” adıyla İstanbul’da açılan ilk otelin turizm danışmanlığını yapan Tümay Management’ın kurucusu Kerem Tümay’a konunun detaylarını sorduk. Tümay, “Delano markalı otel için İzmir-Çeşme bölgesi seçildi.

Çeşme’de planlanan otel, koy kenarına yapılacak” diyor. 2017’de açılması planlanan Delano Çeşme Hotel’in 188 odalı olması beklenirken, İstanbul için ikinci otel adresinin Sultanahmet olacağını da belirtelim.

Tümay, “Grubun üçüncü otel markası Mondrian Istanbul’da yaklaşık 130 oda olacak. Özetle, grubun planlanan projelerinde dört markasının üçü önümüzdeki yıllarda Türkiye’de hizmet vermeye başlayacak. Yeni kentler için de arayışlar devam ediyor” diyor. 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde