8 yıl sonra ilk kez ATO’ya geldi, Koç’a plaket verdi

8 yıl sonra ilk kez ATO’ya geldi, Koç’a plaket verdi

ATO 8 yıl aradan sonra dün ilk kez Başbakan Erdoğan’ı ağırladı...

8 yıl sonra ilk kez ATO’ya geldi, Koç’a plaket verdi
16px
24px
19.05.2011 09:32
ABONE OLgoogle

CHP’DEN aday olan Sinan Aygün’ün Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanlığı’ndan istifa etmesinin ardından ATO 8 yıl aradan sonra dün ilk kez Başbakan Erdoğan’ı ağırladı. Erdoğan, 2009-2010 yılları gelir ve kurumlar vergisi rekortmeni olan 200 ATO üyesi ve son 2 yılda en yüksek ihracat veren

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 8 yıl sonra Ankara Ticaret Odası’na (ATO) gelerek, 2009-2010 yılları gelir ve kurumlar vergisi rekortmeni olan 200 ATO üyesine plaket verdi. CHP’den aday olan Sinan Aygün’ün ATO Başkanlığı’ndan istifa etmesinin ardından ATO, dün 8 yıl aradan sonra ilk kez Başbakan Erdoğan’ı ağırlamış oldu.

Ergenekon davası sanığı Sinan Aygün’ün ATO Başkanlığı’ndan ayrılıp CHP’den milletvekili adayı olmasının ardından ATO Başkanlığı’na seçilen Salih Bezci, Başbakan Erdoğan’ı kapıda karşıladı. Törene Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek, Ali Babacan, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.

ATO’daki konuşmasında, Ankara’ya yapılan ve yapılacak yatırımları anlatan Erdoğan, Kazan’da bir lojistik üs kurulduğunu ve buranın şu anda 1.200 kişiye istihdam sağladığını belirtti. Ek olarak 2 bin 800 kişinin daha burada iş imkanı bulacağını ifade eden Erdoğan, firma sayısını 400’e ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi. 2023 ihracat hedefi olan 500 milyar dolara ulaşabilmek için Ankara’da uluslararası bir serbest ticaret merkezi kuracaklarını, sadece bu bölgeden ihracat hedeflerinin 3 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Erdoğan, Akyurt ilçesinde de 1 milyon 800 bin metrekare alan üzerine bir fuar merkezi inşa edileceğini, hem buradan hem de havaalanından merkeze, Kızılay’a raylı sistem döşeneceğini anlattı.

2 bin 500 üyeye ödül

Törende 2009-2010 yılları gelir ve kurumlar vergisi rekortmeni olan 200 ATO üyesine plaket verildi. Son 2 yılda en yüksek ihracat yapan 50 ATO üyesi de ödüllendirildi.

Başbakan Erdoğan’dan plaket alanlar arasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Salih Bezci ve Rahmi Koç adına da oğlu Mustafa Koç yer aldı. Diğer rekortmenlere de plaketleri Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından verildi.

2010 yılının rekortmenleri

2010 yılı rekortmenlerinde ilk 10’a giren kişi ve kurumlar şöyle:

KURUMLAR VERGİSİ: Türk Telekom, Tüpraş, Koza Altın, Türk Traktör, Perenco, Limak, Kolin, Park Teknik, Erdemir, Gümrük Turizm.

GELİR VERGİSİ VE İHRACAT: Rahmi Koç, Vural Erbilgin, Onur Çetinceviz, Avni Ulutaş, Nihat Özdemir, Sezai Bacaksız, İlhan Gerim, Muhlis Alper, Mehmet Oğuz Gürsel, Osman Tan.

İHRACAT: Noksel Çelik, Türk Traktör, MAN Türkiye, Mitaş, FNSS, Ortadoğu Rulman, 3S Madencilik, Hidromek, Güriş, Aselsan, Emek Boru.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde