8 taksit uygulaması ile sektör canlanacak

8 taksit uygulaması ile sektör canlanacak

TOBB Türkiye Kuyumculuk Sanayi Meclis Başkanı ve Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, altınla ilgili harcamalarda taksitlendirme süresinin 4 aydan 8 aya çıkarılmasının iç piyasaya hareketlilik getireceğini söyledi.

8 taksit uygulaması ile sektör canlanacak
16px
24px
31.10.2019 07:36
ABONE OLgoogle

TOBB Türkiye Kuyumculuk Sanayi Meclis Başkanı ve Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek basılı ve külçe halinde olmayan altınla ilgili harcamalarda taksitlendirme süresinin 4 aydan 8 aya çıkarılmasının iç piyasaya hareketlilik getireceğini ifade etti. Altın alımında taksit 8'e çıkarıldı, tüketicinin ulaşması kolaylaştı

“Türkiye’de kuyumculuk sektörünün özellikle son 10-15 yılda büyüme açısından çok önemli gelişmeler gösterdiğini ifade eden TOBB Türkiye Kuyumculuk Sanayi Meclis Başkanı ve Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş:

“Kuyumculuk ve mücevher sektöründe büyüme hızı gelişmeye devam ediyor. Sektörde yaşanacak en küçük ivme bile gerek ekonomiye gerekse istihdama direk olarak katkı sağlayacaktır. Ülkemizde 250 bin kişi bu alanda istihdam ediliyor ve ülke çapında toplam 47 bin adet kuyumcu bulunuyor. Dünya çapında rekabetçi avantajlara sahip olan kuyum ve mücevher sektörü ülke ekonomisine büyük değer sağlamaktadır. Sektörümüzde ciddi bir daralmaya sebep olan bu konunun çözüme ulaştırılması için çok mutluyuz.  8 taksit uygulamasının gelmesi ile birlikte sektörün daha fazla canlanacağına inanıyoruz. BDDK’nın aldığı bu karar, iç piyasada bir süre önce başlayan hareketliliği ileriye taşıyacaktır. Altın mücevherat sektöründe ilk 5 ülke arasına giren Türkiye’nin 10 yıl içerisinde dünya lideri olma potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde