8 milyon Euro'luk Tabata hakkında şok iddia

8 milyon Euro'luk Tabata hakkında şok iddia

8 milyon Euro bonservis ödenen Rodrigo Tabata, Beşiktaş'ın başını daha çok ağrıtacak gibi

8 milyon Euro'luk Tabata hakkında şok iddia
16px
24px
16.02.2010 12:06
ABONE OLgoogle

Siyah-Beyazlı ekibe geldiği günden buyana oynadığı futbolla bir türlü beklentileri karşılayamayan ve ödenen 8 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle hakkındaki tartışmalar bitmek bilmeyen Rodrigo Tabata, Beşiktaş'ın başını daha çok ağrıtacak gibi duruyor.

Brezilya'da yayın yapan O'Globo gazetesi, dün 29 yaşındaki oyuncuyla ilgili ses getirecek bir iddia ortaya attı.

Haberde, Sambacı yıldızın Gaziantepspor'a gelmeden önceki takımı Santos'un yeni Başkanı Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro, Tabata'nın transferi konusunda eski başkan Marcelo Texeira'yı suçlayarak, yolsuzluk yapıldığını öne sürdü.

Fanatik gazetesinin haberine göre; Ribero, kulübün geçmişe dönük tüm hesaplarını incelediklerini, Brezilyalı futbolcunun Gaziantepspor'a satışına dair herhangi bir belgenin bulunmadığını ve kulübün kasasına böyle bir para girişinin olmadığını açıkladı. Antep'in oyuncuyu resmen renklerine bağlamak için ödemesi gereken 1,5 milyon Dolar'ın nerede olduğunun bilinmediği kaydedildi.

KİME, NE ZAMAN SATTINIZ?

Bunun için Gaziantepspor'u mahkemeye veren Santos'un, Türkiye Futbol Federasyonu ile Kırmızı-Siyahlı ekibe iki faks çekerek, paranın ne zaman ve kime ödendiğine dair resmi belge talebinde bulunduğu ifade edildi.

A Tribuna adlı gazeteye konuşan Santos Asbaşkanı Norberto Moreira da Silva da, Tabata'nın kendi oyuncuları olduğunu öne sürerek, "Tabata hâlâ Santos'un oyuncusudur. Eğer bunun aksini iddia eden varsa, FIFA nezdinde ispatlamak zorunda. Çünkü Santos'un bir ücret almış olması gerekiyor" ifadesini kullandı. Başkan Riberio şimdi Türkiye'den fakslarına gelecek cevapları beklediklerini ve bunun ışığında kamuoyunu aydınlatacaklarını belirtti. Gaziantep'i dava eden Brezilya kulübünün hukuki zeminde haklarını sonuna kadar arayacağı öğrenilirken, olayla herhangi bir dahli olmayan Beşiktaş'ın ne gibi bir tavır alacağı ise merakla bekleniyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde