8 bin euro’ya karlı bir iş

8 bin euro’ya karlı bir iş

15 dakikalık tek seansın bedeli ise 80-300 lira arasında değişiyor. İlgi çok büyük

8 bin euro’ya karlı bir iş
16px
24px
12.11.2009 13:23
ABONE OLgoogle

Tuğçe Altınsoy'un haberi

Yaşlanmayı önlemenin yanı sıra kanser ve hepatit hastalıklara iyi gelen ozon tedavisine ilgi artıyor. Halen Türkiye'de yaklaşık 200 klinik ozon tedavisi uyguluyor. 15 dakikalık tek seansın bedeli ise 80-300 lira arasında değişiyor...

MODERN tıbbın son mucizesi ozonla tedavi oldu. Özellikle anti-aging sebebiyle son yıllarda popüler hale gelen ozon tedavisi, aslında tamamlayıcı bir işlem. Hastanın esas tedavisi sürerken bu sürece destek olmak ve en önemlisi ilaç ihtiyacını azaltmak için bu yöntem kullanılıyor.

Uzmanlar, sanılanın aksine ozonun yüzlerce hastalığın tedavisinde kullanılmadığına dikkat çekiyor. Ozon daha çok damar dolaşım bozuklukları, romatizmal hastalıklar, kolit, dizde kireçlenme, şeker hastalığı ve buna bağlı yaralar, kanserde kemoterapi ve radyoterapiye destek, kronik yorgunluk sendromu, fibromiyalji (kulunç) ve hepatit gibi hastalıkların tedavisine yardımcı olmak için kullanılıyor. Bu tedavi vücudun antioksidan sistemlerini canlandırıp kendi tamir mekanizmalarını harekete geçiriyor. Kanın damar içinde dolaşımını düzeltiyor ve dokuya daha fazla oksijen götürmesini sağlıyor.

Uzmanlar, Türkiye'de 15 yıllık geçmişi olan ozon tedavisine ilginin her geçen gün arttığı görüşünde birleşiyor. Bunun tek sebebi elbette rahatsızlığı olmadığı halde anti-aging için ozon uygulaması yaptıran üst gelir grubu değil... Tedaviyi alanların memnuniyet derecesinin yüksek olması ve yakınlarına tavsiye etmesi de ilginin artmasında etkili. Bu sebeple günümüzde neredeyse her 10 kişiden 3'ü ozon tedavisinden haberdar. Bu bilincin artmasında ozonla tedavinin yaygınlaşması için çalışmalar yapan Tıbbi Ozon Derneği (TODER) ve Medikal Ozon Oksijen Derneği'nin (MODER) de payı var.

Türkiye'de 150 ila 200 arasında ozon tedavi merkezi bulunuyor. Bu merkezlerde majör tedavi denilen kan tedavisinde ozon uygulaması kür şeklinde yapılıyor. Bir kür ortalama 12 seanstan oluşuyor. Haftada en fazla 3 seans yapılıyor ve tedavi 4 hafta içinde tamamlanıyor. 15-20 dakika süren seansların ücretleri şehre ve kliniğe göre değişiyor. Fiyatlar ortalama 80 ila 300 lira arasında... Kan tedavisi dışında değişik ozon tedavileri için ise ayrı ücretlendirme yapılıyor.

Ozonla tedavi herhangi bir kurum ya da geri ödeme kapsamında değil. Bu nedenle hastalar bu ücretleri kendileri ödemek zorunda kalıyorlar. Dolayısıyla tedavi, orta ve üst gelir grubuna hitap ediyor. Uzmanlar, tedavi ücretini karşılamada sıkıntılar yaşandığını, hatta bazı hastaların bu sebeple tedavi göremediğini belirtiyor.

İSTANBUL OZON SAĞLIK HİZMETLERİ

Özel klinikler artık tecrübeli

İstanbul Anadolu yakasında ozonla tedavi yöntemini uygulayan kliniklerden biri İstanbul Ozon Sağlık Hizmetleri. Bostancı'da bulunan klinikte, romatizmal hastalıklar, diyabet ve kronik akciğer hastalıkları, damar dolaşım bozuklukları ve kanser hastalarına yönelik destek tedavi olarak ozon kullanılıyor. Ayrıca halk arasında yönetici hastalığı olarak bilinen kronik yorgunluk sendromu ve anti-aging için de ozon tedavisi uygulanıyor.

İstanbul Ozon Sağlık Hizmetleri'nden Dr. Lale Yeprem, bu yöntemi Türkiye'de ilk uygulayan isimlerden biri. Yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de ozonla tedavinin yaygınlaşması için Avrupa Ozon Birliği'nin de desteğiyle eğitim seminerleri düzenleyen Dr. Yeprem, aynı zamanda MODER'in kurucuları arasında yer alıyor.

Şu anda Türkiye'de 5-6 üniversite hastanesinde çeşitli dallarda ozon tedavisi yapıldığına değinen Dr. Yeprem, özel kliniklerin de zaman içinde tecrübe kazandıklarını belirtiyor. Ancak bu noktada Yeprem'in bir uyarısı var: “Özel kliniklerin tıp etiğinin dışına çıkmadan, teşhise göre tedavi planlaması yapması çok önemli.”

Kurallarına uygun yapıldığı  sürece ozonun hiçbir yan etkisi olmadığını ifade eden Dr. Yeprem, kullanılan malzemenin ozona dayanıklı olması gerektiğine dikkat çekiyor. Ve şu önerilerde bulunuyor: “Tedavi sırasında mutlaka cam şişe kullanılmalı. Hastalar gittikleri klinikte bunu mutlaka sormalı. Eğer kullanılan malzeme cam şişe değilse ozon tedavisini yaptırmamalarını öneririm. Bazı klinikler maliyet azaltmak için tedavi sırasında torba kullanıyor. Bu durum hastanın sağlığını tehlikeye atıyor.”

Peki bu tedavinin sigara içenlere faydası var mı? Dr. Yeprem'e göre ozon tedavisi sihirli bir değnek değil. “Sigara içenlerde vücudun doğal antioksidan sistemini aktive ederek destek sağlamak mümkün. Yari sigara tiryakileri de bu tedaviyi alabilir” diyor. 

OZON CENTER

3 yılda 10 bin kişi başvurmuş

Ozon Center, İstanbul Avrupa yakasında 3 yıldır hizmet veriyor. Klinikte, kronik yorgunluk, romatizma ve şeker hastalığına bağlı rahatsızlıklar, cilt hastalıkları, damar ve eklem rahatsızlıkları, migren, obezite gibi pek çok hastalığa yönelik ozon tedavisi uygulanıyor.

Ozon Center'a bugüne kadar tedaviyle ilgili bilgi almak için başvuran kişi sayısı 10 binden fazla. Bu kişiler arasında sadece bilgi almak isteyenler kadar, doktorlar tarafından ozonla tedavi yapılması uygun görülmeyen hastalar da var. Dolayısıyla Ozon Center'ın şimdiye kadar tedavi ettiği kişi sayısı 2 bin civarında.

Ozon Center'dan Dr. Ergin Ertan, ozon tedavisinin daha çok estetikle ilgili bir uygulama olarak algılanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor. Estetik uygulamanın ötesinde ozonun birçok hastalığın tedavisinde “destekleyici” olarak kullanabildiğine dikkat çeken Dr. Ertan, halkın her kesiminin bu tedaviyi alabilmesi için TODER olarak ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade ediyor.

Dr. Ertan, ozon tedavisinin belli bir ekonomik güç istemesinin sebebi olarak, her seansın uygulama ve malzeme maliyeti oluşturmasını gösteriyor. Ertan, Ozon Center'ın tedaviyi daha ekonomik hale getirmek için özel bir çalışma yürüttüğünden de söz ediyor: “Çalışmalarımız sonucunda kişinin genel durumuyla ilgili bilgi veren bir ölçüm cihazı yakında hastalarımızın hizmetinde olacak. Bu cihaz sayesinde, uygulamaya giren kişinin seans sayısını önceden belirleyerek, tedaviyi daha ekonomik hale getirmeyi planlıyoruz.”

OXOZON OZON TEDAVİ MERKEZİ

Toplam tedavi ücreti bin 200 lira

Ankara'da hizmet veren Oxozon Ozon Tedavi Merkezi'nden yılda ortalama bin 500 ila 2 bin arasında hasta yararlanıyor. Oxozon'dan Dr. Coşkun Akay, son 2-3 yıldır gerek tıp dünyasının gerekse insanların ozon tedavisine olan ilgi ve bilgisinin arttığını ifade ediyor. Klinikte ozon tedavisi daha çok, kronik yorgunluk sendromu, bağışıklık sisteminin zayıf düştüğü durumlar, alerjik hastalıklar, romatizmal hastalıklar, varis, burger hastalığı, dolaşım bozukluğundan kaynaklanan yaralar, diyabet, nörolojik hastalıklar, migren, selüloit, akne, saç dökülmesi gibi rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olarak kullanılıyor. Klinikte zayıflamalarına yardımcı olması için bu tedaviden faydalanan hastalar da var.

Dr. Akay, ozon tedavisinin hastadan özel bir şişe içine alınan 100 cc'lik kanın yine aynı miktarda ozonla karıştırılarak hastaya geri verilmesi yöntemiyle uygulandığını belirtiyor. Bu tedavi haftada 2 kere uygulanıyor ve 12 seansta tamamlanıyor. Her bir seansın ücreti 100 ila 150 lira arasında değişiyor. Sadece bu yöntem uygulansa bile ozon tedavisi için en az bin 200 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. 

OZON KLİNİK

Yılda 600 kişi tedavi oluyor

Ozon Klinik, Antalyalılara yaklaşık 300 hastalığın tedavisinde yardımcı oluyor.  Klinikte şeker hastalığından romatizmaya, tansiyon ve damar sertliğinden kansere, kalp yetmezliğinden çeşitli cilt hastalıklarına kadar pek çok alan üzerinde çalışılıyor. Sağlıklı insanlar da anti-aging ve ultrapreventif (yüksek koruyucu tıp) için klinikten faydalanıyorlar. Ozon Klinik'te ayda ortalama 50, yılda ise 600 kişi tedavi oluyor. Bir hasta tedavi süresince yaklaşık 10 kez kliniğe geliyor. Her ay gerçekleştirilen seans sayısıysa 500'ü buluyor.

Ozon Klinik'ten Dr. Başar Şenyüz, ozonla tedavi yöntemiyle özellikle kronik hastalıklarda ilaç kullanımlarını azaltabildiklerini vurguluyor. Dr. Şenyüz, “Ozon tedavisi, hayat şartları nedeniyle yeterince özen göstermediğiniz vücudumuz için bakım niteliğinde bir tedavi imkanı sunuyor” diyor. 

GENOZON

Yurt genelinde bayilikler veriyor

Merkezi Denizli'de bulunan Genozon, ozon ve iyonizer esaslı, hem pilli hem de elektrikli küçük ev cihazları ve ozon jeneratörleri ithal ediyor. 2007'de kurulan firma, aynı zamanda ozonlu yağ imalatı ve ozon terapi cihazlarının satışını da yapıyor.

Ozon sistemleri kurulumu üzerine Antalya, Ankara ve Bursa'da bayileri bulunan Genozon, yurt genelinde bayilikler vermeyi planlıyor. Bayilikler başta İstanbul olmak üzere, Samsun, Trabzon ve Gaziantep'te verilecek. Genozon, bayi olacak firmada pazarlama ve teknik servis istasyonu kurmak konularında deneyim arıyor. Aday firma ya da kişilerin daha önce yaptığı işlere bağlı olarak sahip oldukları portföy de bayilik almak açısından önem taşıyor. Genozon'un bayisi olacak firmanın en az 25 bin lira sermayeye sahip olması gerekiyor. Yine firmanın lokasyonu (şehir içindeki yeri) da kriterler arasında...

Genozon'un ilgi gören ürünleri arasında, ev tipi ozon cihazları ve ozonlu yağ başı  çekiyor. Genozon markasıyla üretilen ev tipi ürünler arasında, ozon dezenfektörler ve hava temizleme cihazları yer alıyor. Bu ürünler evlerde hijyen sağlıyor, suyu sterilize ederek sebze ve meyvelerin daha sağlıklı yıkanmasına yardımcı oluyor. Ozonlu yağ ise cildi yenileme özelliği nedeniyle daha çok bayanlar tarafından talep ediliyor.

Genozon'un medikal ürünler kategorisinde yer alan “ozon kabini” ise buhar, oksijen ve ozonu birlikte sunan bir sauna niteliğinde. Evlerde de kullanılabilen ürün, daha çok doktorlar, özel hastaneler, güzellik salonları, otellerin spa ve sağlık merkezleri tarafından talep ediliyor. Ozon kabini, vücuttan toksinlerin atılmasına, derinin sıkılaşmasına, stres ve mental yorgunluğun giderilmesine yardımcı oluyor. Ürün, 5 bin dolar'dan başlayan satış fiyatına sahip.

8 bin euro'ya ozon tedavi merkezi kurulabilirsiniz

Türkiye'de ozon tedavi merkezi kurulmasına dair bir yönetmelik henüz yok. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı'nın bir sertifika programı bulunmuyor. Ancak bakanlığın bu konu üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyor. Henüz yönetmeliğin çıkmamış olmasından rahatsızlık duyan uzmanlarsa, tedavi merkezlerinin bir an önce belli standartlara kavuşması gerektiğinin altını çiziyorlar.

Ozon merkezi kurmak isteyenler, bu konuda uzmanlaşmak ve sertifika almak için Medikal Ozon Oksijen Derneği'ne (MODER) başvuruyor. MODER, Avrupa Ozon Birliği'nin sertifikasını verme yetkisine sahip.

Ozon tedavi merkezlerinde uygulama ve tedavinin mutlaka bir doktor tarafından yapılması gerekiyor. Bu açıdan merkezde uzman bir doktorun bulunması şart.

Kullanılan aletlere göre ozon tedavi merkezi kurmanın maliyeti değişiyor. Genelde 8 bin ila 15 bin euro arasında rakamlardan bahsediliyor.

Önde gelen ozon tedavi merkezleri

Ozon Center

İstanbul Avrupa Yakası

0212 583 50 50

www.ozoncenter.com 

Ozon Sağlık Hizmetleri

İstanbul Anadolu Yakası

0 216 410 32 63
www.ozon.com.tr 

Oxozon Ozon Tedavi Merkezi

Ankara

0312 439 76 33

www.oxozon.com / www.ozontip.com 

Marmara Ozon

Bursa

0224 223 72 32

www.marmaraozon.com 


Ozonmer Ozon Tedavi Merkezi

İzmir

0232 422 70 99

www.ozonmer.com.tr 

Ozon Klinik

Antalya

0242 228 80 10

www.ozonklinik.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde