75 Milyon Dolara aldı, 1 Milyar Dolar yatıracak

75 Milyon Dolara aldı, 1 Milyar Dolar yatıracak

Keleşoğlu Holding, Eston Yapı’nın Beylikdüzü Yakuplu’da bulunan ve Tasarruf Sigorta Fonu’na geçen projesi Eston Deniz’e 1 Milyar Dolar yatıracak

75 Milyon Dolara aldı, 1 Milyar Dolar yatıracak
16px
24px
01.12.2015 13:12
ABONE OLgoogle
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Keleşoğlu Holding, Beylikdüzü Yakuplu’da 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde kurulan Eston Deniz projesini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) satın aldı. Proje, yeni adıyla yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla devam edecek.

Keleşoğlu Holding, Eston Yapı’nın Beylikdüzü Yakuplu’da bulunan ve Tasarruf Sigorta Fonu’na geçen projesi Eston Deniz’i 75 milyon dolarla satın aldı. Satın alma sonrasında projeye son hızla devam eden Keleşoğlu Holding, projenin ismini Denizİstanbul olarak değiştirdi.
 
Denizİstanbul, konut alanları, sosyal tesisleri, rekreasyon alanları, okulu, hastanesi, AVM'si, West İstanbul Marina’ sı ve 1.5 kilometrelik sahili ile İstanbullulara hayal ettikleri bir kent hayatını vadediyor.

Keleşoğlu'nun “İstanbul’un en büyük sahil kasabası” sloganı ile hayata geçirdiği Denizİstanbul projesi, Beşiktaş Four Seasons Hotel’de, düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, Yönetim Kurulu Üyeleri Fuat Keleş, Dursun Keleş, Holding İcra Kurulu Başkanı Özgür Tuğrul, Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir ve Kraft Mimarlık’tan Hakan Bağcı’nın katılımı ile gerçekleşen toplantıda, Denizİstanbul’un konut etaplarından Mercan Konakları ve Marina Evleri ile ilgili bilgi paylaşıldı.   

Toplantının açılış konuşmasını yapan Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, Denizİstanbul projesinin Keleşoğlu markası için bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Keleş, “1976 yılından bu yana Capacity, Koru Florya, Vadistanbul, Pelican Hill, Ataköy Konakları, Arketip,  Yalın Evler gibi sektöre ve bölgelere değer katan birçok sembol proje ürettik. Şimdi de tüm bu bilgi ve birikimimiz ile yola çıkarak İstanbul’un en büyük sahil kasabasını, Denizİstanbul’u tasarladık” dedi. 

1 milyon 200 bin m2’lik bir alana yayılan Denizİstanbul projesini global trendleri ve müşteri beklentilerini yakından inceleyerek hayata geçirdiklerini belirten Keleş, “Artık insanlarımız büyük kentlerin karmaşasından kaçabilecekleri, sevdiklerine daha fazla vakit ayırabilecekleri yavaş ve sakin hayatları tercih ediyor. Denizi ve İstanbul'u bir araya getiren İstanbul’un en büyük sahil kasabası Denizİstanbul bu hayali gerçeğe dönüştürüyor” diye konuştu.

Denizİstanbul'un tanıtım toplantısında konuşan Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş, projenin detayları hakkında bilgi verdi. Fuat Keleş, Denizİstanbul’un doğayla denizin buluştuğu, her ayrıntısı özenle düşünülen mimarisi ile yatay yerleşim modelinin çağdaş yorumu olduğunu söyledi. Hayatlarını değiştirmek isteyen herkesi Denizİstanbul'a davet eden Keleş, "Sevdikleriniz ile birlikte 'mutluluk işte bu' diyeceğiniz bir hayat çok yakınınızda" dedi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde