700 milyon dolara 52 helikopter alınacak

700 milyon dolara 52 helikopter alınacak

Savunma Sanayi Müsteşarlığı 32 askeri helikopter ve 20 yangın söndürme helikopteri için uluslararası ihale açacak. İhale tarihi ve alınacak helikopterler hakkında bilgiler şöyle..

700 milyon dolara 52 helikopter alınacak
16px
24px
12.08.2005 08:20
ABONE OLgoogle
Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), değeri yaklaşık 700 milyon dolar olan 32 askeri helikopter ve 20 yangın söndürme uçağı alımı için çalışmalara başladı.

İhale İçin Son Tarih 5 Aralık
Toplam 52 helikopteri kapsayan ihale, tek paket içinde sivil ve askeri helikopterleri kapsayacak. Askeri helikopterlerin dışında, yangınla mücadele helikopteri de alınacak. İhale için tekliflerin 5 Aralıktan önce verilmesi gerekiyor. Bu büyük çapta helikopter alımında en büyük payı, 20 helikopterle Kara Kuvvetleri alacak. Hava Kuvvetleri ise 6 adet muhabere arama kurtarma helikopteri alacak. Deniz Kuvvetleri'nin alacağı 6 adet helikopter ise, daha çok nakliye amacına yönelik genel maksat helikopteri olacak. Yetkililer, yarışın, Amerikan Sikorsky firmasının S-70 Black Hawk ile Fransız NH firmasının NH90 helikopterleri arasında geçeceğini düşünüyorlar.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde