700 kişiye daha iş verecek 1 Milyar ciroya ulaşacak

700 kişiye daha iş verecek 1 Milyar ciroya ulaşacak

Son bir yılda 50 milyon TL yatırımla altyapı yatırımlarını tamamlayan hazır giyim devi, 2020 yılında küresel pazarda 1 milyar TL ciroya ulaşmayı planlıyor.

700 kişiye daha iş verecek 1 Milyar ciroya ulaşacak
16px
24px
20.01.2015 11:23
ABONE OLgoogle
Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile küresel moda devi olma yolunda önemli başarılara imza atan Orka Holding, 2020 yılında 1 milyar TL ciroya ulaşmayı planlıyor.

Türkiye moda perakendesinin liderlerinden Orka, son bir yılda üretim, yazılım, perakende gibi tüm süreçlerde 50 milyon TL yatırım yaparak 2020 hedefi için altyapı çalışmalarını tamamladı. Orka, atak yılı olarak tanımladığı 2015’te Avrupa’dan Uzak Doğu’ya, Rusya’dan Orta Doğu’ya dünya genelinde 50 yeni mağaza açarak yüzde 33 büyüme ve 400 milyon TL ciro hedefliyor.

Orka Holding, geçen yılki performansını ve gelecek dönem hedeflerini bugün düzenlenen basın toplantısında paylaştı. Toplantıya Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Orka Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu ve Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar katıldı.

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, son iki yılı yeniden yapılanma ile geçirdiklerini, bu kapsamda 15 milyon TL üretime, 5 milyon TL yazılım ve donanıma, 5 milyon TL değişim ve dönüşüm program süreçlerine ve 25 milyon TL perakendeye olmak üzere toplamda 50 milyon TL yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Orakçıoğlu, “2020’ye kadar 1 milyar TL ciro hedefini gerçekleştireceğimize inanıyoruz” diye konuştu.   

Rusya ve Orta Doğu mercek altında

Orka Holding, gelişmiş ülkelerde moda perakende satışlarının yüzde 75’inin gerçekleştiği dünyaca ünlü “multi brand shop” ve “department store” mağazalarından gelen talepler doğrultusunda global büyüme stratejisine yeni bir ivme kazandırıyor.

Ayrıca, Orka Holding Katar, Yemen, Dubai, Umman gibi Körfez ülkeleri başta olmak üzere Rusya, Almanya, İsviçre, Avusturya, Romanya, İspanya, Polonya, Kazakistan, İran, Mısır ve Güney Afrika gibi pazarlarda 20 yeni mağaza açmayı planlıyor.  

Bu yıl Damat / Tween mağazası açılacak lokasyonlar arasında; dünyanın en yüksek metrekare satış cirosuna sahip Moskova’daki alışveriş merkezi Europeisky, Barcelona’nın uluslararası havalimanı Aeropuerto de Barcelona ve Katar’da yapımı devam eden dünyanın en büyük ikinci alışveriş merkezi olacak olan Mall of Qatar var.

Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar, şirketin bu yıl büyüme planı yaptığı ülkeler arasında yer alan Rusya’da son iki ayda beş mağaza açtıklarını söyledi. Ukrayna ile yaşanan siyasi kriz, ekonomik yaptırımlar ve düşen petrol fiyatları gibi birtakım faktörler nedeniyle zor bir dönemden geçen Rusya’nın, buna rağmen halen büyük ve cazip bir pazar olduğunu vurgulayan Arar, “2008 global krizi aynı zamanda yeni fırsatları beraberinde getirmişti. Rusya’daki mevcut durumda aynı gelişmeleri görmek mümkün. Hormonlu olan alışveriş merkezi metrekare fiyatları düşecek. Köpük ortadan kalkacak, verimsiz bayiler elenecek. Biz de Rusya’daki yapılanmayı tamamladık. Geçmiş krizlerde ülkemizde nasıl bir pozisyon aldıysak Rusya’da da aynı şekilde ilerleyeceğiz” dedi.

Arar, Türkiye’de 180, yurt dışında 50 olmak üzere toplamda 230 mağazaları olduğunu, bu yıl yurt içinde 27, yurt dışında 23 mağaza açacaklarını, böylece yılsonunda 280 mağazaya ulaşacaklarını vurguladı.  

Bu yıl 700 kişiye ek istihdam sağlanacak

Orka Holding’in bu yıl 15 milyon TL yatırımla Giresun’da mart ayında açmayı planladığı ikinci üretim tesisinde; günlük 1.100 adet takım elbise ve 1.500 adet pantolon üretimi gerçekleştirilecek. Şirketin şu anda mevcut fabrikasında ise günlük 3.500 adet gömlek üretimi yapılıyor.

Holding 300 kişi yeni mağazalarda, 400 kişi de yeni üretim tesisinde olmak üzere 700 kişiye ek istihdam sağlayarak toplam çalışan sayısını 2 bin 700’e çıkarmayı planlıyor. Şirket; satış temsilcileri, görsel danışmanlar, mimarlar, ülke yöneticileri ve benzeri pozisyonlarda alımlar gerçekleştirecek.

Global lüks markaların danışmanları kapımızı çalıyor

Süleyman Orakçıoğlu, “Geçmişte aynı kulvarda yer almayı hayal bile edemeyeceğimiz, dünya modasına yön veren bazı İtalyan lüks markalar, onları satın almamız ve farklı işbirlikleri yapmak için kapımızı çalıyor. Global lüks bir markayı satın almamız veya gelen teklifler doğrultusunda çeşitli projelerde ortak çalışmalar gerçekleştirmemiz sürpriz olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

E-ticaretteki bu yılki hedef yüzde 100 artış

Dünya genelinde perakende satışlarından önemli pay almaya başlayan e-ticaretin holding için de önemine değinen Orakçıoğlu, www.damattweenshop.com ve www.dsdamat.com sitelerinden geçen yıl satışlarını yüzde 110 arttırdıklarını belirterek “Bu yıl da e-ticaret cirosunu yapılan yatırımlarla yüzde 100 arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Aynı zamanda uluslararası e-ticaret sitelerinde de satışların artarak sürdüğünü vurgulayan Orakçıoğlu, satış noktalarının bulunmadığı ülkelerdeki müşterilerine bu yolla ulaştıklarını söyledi.

Tween artık mono brand mağazalar da açıyor

Orka Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu da uzun süredir devam eden alt yapı çalışmaları sonucunda logodan tasarımlarına, fiyat stratejisinden koleksiyonuna kadar tamamen yenilenen Tween’de, Barcelona’daki iki mağazadan sonra geçen eylül ayında İstanbul’da da ilk mağazayı açtıklarını söyledi. Orakçıoğlu, “Tween, dünya moda trendlerini yakından takip eden stil sahibi gençlerin ilgi odağı oldu. Teknoloji ve tasarımı koleksiyonlarında buluşturan Tween ile bu yıl İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, yurt dışında da Madrid ve Bükreş’te olmak üzere toplam 10 mağaza açacağız” şeklinde konuştu.

Süleyman Orakçıoğlu, Halidun Orakçıoğlu ve Osman Arar basın toplantısına Damat ve Tween'in fit gösteren ceketleri ile katıldılar...

D’S Damat üç farklı kalıp ile dünyada tek

Osman Arar, D’S Damat markasındaki üç farklı kalıp ile dünyada tek olduklarını vurgulayarak, “Fit, klasik ve rahat kalıplarımız ile müşterilerin fiziğine uygun alışveriş yapmalarına olanak tanıyoruz” dedi.

Damat ile lüksü ulaşılabilir kıldı

Arar, kumaştan aksesuara kadar tüm detaylarda en özelini kullandıkları Damat ile de lüksü ulaşılabilir kıldıklarını belirterek “Lüks segmentte farkı detaylarla yaratıyoruz. Tüm Damat koleksiyonlarında superfine wool kumaşlar, uzun elyaflı pamuktan üretilmiş finecotton gömlek, pantolon ve ceketler, bufalo boynuzu ve sedef düğmeler gibi çok değerli malzemeler kullanıyoruz” dedi.

Müşterilerimizi ortağımız olarak görüyoruz

Orka Holding için müşteri mutluluğunun daima birinci planda olduğunu, bu kapsamda müşterilerin grup markalarını nasıl görmek istediğine dair kapsamlı araştırmalar yaptıklarını dile getiren Süleyman Orakçıoğlu, “Bu detaylı araştırmalardan elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda, koleksiyon yapısından fiyat stratejisine her alanda kendimizi güncelliyor ve kişiye özel servis ve hizmet gerçekleştiriyoruz” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde