700 beygir gücünde! En hızlı Ferrari ortaya çıktı...

700 beygir gücünde! En hızlı Ferrari ortaya çıktı...

Ferrari’nin gözlerden gizlediği ve özel bir etkinlikte kapalı kapılar ardında ilk gösterimini yaptığı modeli Ferrari Pısta, sonunda ortaya çıktı.

700 beygir gücünde! En hızlı Ferrari ortaya çıktı...
16px
24px
23.02.2018 11:06
ABONE OLgoogle

Geçen yıl Nisan ayında yayılan bir söylenti Ferrari’nin 700 beygir gücünün üzerinde motora sahip çok özel bir 488 modeli üzerinde çalıştığını işaret ediyordu.

O günden bu yana Ferrari’nin bu modeli hakkında sürekli söylentiler dönüyor, casus fotoğraflar yakalamak için herkes can atıyordu. Fakat bu bekleyiş ve düşünceler Ferrari’nin böyle bir araç ürettiğini doğrulaması ile sonlandı. Karşınızda yeni Ferrari 488 Pista.

Ferrari, 488 Pista’yı 458 Speciale’nin halefi olarak görüyor. Bunu ise detaylardan fark edebilirsiniz. 488 Pista’yı diğer tüm modellerden ayıran ise onun performans odaklı tasarımının daha abartılı olması.

Ferrari, 488 Pista’da 458 Speciale’den daha fazla güç elde etmeyi başarmış. 711 beygir güç ve 770 Nm tork üreten motor, Ferrari’nin bu güne kadar ürettiği en güçlü V8 motor olarak karşımıza da çıkıyor.

Bu güç artışının yanında birçok değişikliğe sahip olan 488 Pista, 488 GTB modeline göre yaklaşık 91 kg daha hafif ve 1280 kg’lık ağırlığa sahip. Daha fazla güç ve hafifleyen karoser sayesinde Pista, 0-100 km/s hızlanmasını 2.85 sn’de tamamlıyor ve 0-200 km/s hızlanmasını ise 7.6 sn’de tamamlıyor.

Ferrari, Pista’nın bu özellikleri dışında diğer özelliklerinden çok fazla bahsetmedi ama kullanılan teknolojiler, aracın sınırlı kaymalı diferansiyele, manyetik süspansiyona ve fren basıncını yöneten Ferrari Yanal Kayma Açısı Kontrol sistemini kullanması ve aracın aerodinamik iyileştirmeleri, Pista’nın pistlere yönelik olarak tasarlandığını gösteriyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde