7 yılın en hızlı sıçraması

7 yılın en hızlı sıçraması

Büyümenin öncü göstergelerinden Türkiye İmalat PMI, Ocak’ta 55.7 ile 7 yılın zirvesine çıktı. Yeni siparişler 83 ayın en yüksek düzeyine ulaştı

7 yılın en hızlı sıçraması
16px
24px
02.02.2018 12:22
ABONE OLgoogle

İmalat sanayi 2018’e hızlı başlangıç yaptı. Yeni yılın ilk verileri, çarkların hızlı döndüğünü ve ekonomik büyümenin kaldığı yerden devam ettiğini ortaya koydu. 

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayi performansında referans kabul edilen İstanbul Sanayi Odası Türkiye ve İstanbul İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) anketi Ocak 2018 dönemi sonuçları açıklandı. İSO Türkiye İmalat PMI, Ocak’ta 55.7’ye yükselerek Türk imalat sektöründe Mart 2011 tarihinden bu yana gözlenen en yüksek düzeyde iyileşme yaşandığını gösterdi. 7 yılın en iyi verilerinin gelmesinde üretim ve yeni siparişlerdeki artışlar belirleyici rol oynadı. 

İstihdamda artıyor

İstihdam artışı da üretimdeki güçlü büyümeyi destekledi. Hem iç hem de global piyasalardan gelen talep artışının etkisiyle şirketler, Ocak’ta yeni siparişler almaya devam etti. Bunun yansıması olarak, yeni sipariş hacmi son 83 ayın en yüksek düzeyinde artış gösterdi. 

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Sürdürülebilir bir büyüme için ekonomimizin mutlaka sanayi ve üretim ağırlıklı bir temel üzerinde yükselmesi gerekiyor. PMI verileri 11 aydır kesintisiz şekilde iyileşiyor. Dahası Ocak’ta son 7 yılın en güçlü genişlemesini yaparak 2018’e coşkulu bir giriş yapması, Türkiye’de büyümenin sanayi ve üretim ağırlıklı bir vitese geçiş yaptığına işaret ediyor” değerlendirmesini yaptı. Büyümenin öncü göstergelerinden Türkiye İmalat PMI, Ocak’ta 55.7 ile 

7 yılın zirvesine çıktı. Yeni siparişler 83 ayın en yüksek düzeyine ulaştı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde