7 yıl süren imar mücadelesini kazandı!

7 yıl süren imar mücadelesini kazandı!

Modoko, 7 yıllık bir mücadele sonucu; hem var olan imar durumunu koruyarak mevcut binalarını yasal hale getirdi hem de 42 bin m2’lik ilave imar kazandı.

7 yıl süren imar mücadelesini kazandı!
16px
24px
01.04.2015 12:36
ABONE OLgoogle
AVM haline gelmek için İmar Planı tadilatı işlemleri halen devam eden hatta inşaat uygulama projeleri bile hazır olan Modoko, 7 yıllık bir mücadele sonucu; hem var olan imar durumunu %100 koruyarak mevcut binalarını yasal hale getirdi hem de 42 bin m2’lik ilave imar kazandı.
 
Yarım asırdır özel tasarım yapabilen saygın firmaları bünyesinde toplayan ve mobilyanın başkenti olarak anılan Modoko, Etem Özçelik başkanlığındaki yönetimin 7 yıl süren mücadelesi sonucu, 42 bin m2’lik ilave imar kazandı.
 
1969 yılında, İstanbul Dudullu’da 150 bin m2 alan üzerine inşa edilen MODOKO’nun 350 mağazasında perakende mobilya satışı gerçekleşiyor. Uzun zamandır modern bir AVM haline gelme projesi üzerine çalışan ve projenin planları bile hazır olan Modoko, bu yeni gelişmeyle, konunun üzerine çok daha büyük bir enerjiyle gideceğe benziyor.
 
Var olanın %100 korunması ve 42 bin m2 ilave imar…
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan, başarının baş mimarı Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik; başarının uzun ve zorlu bir mücadele sonucunda elde edildiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Ortaklarımıza katkıda bulunmak bu konudaki temel amacımızdı elbette. Ama Modoko’yu modern bir AVM haline getirmek en büyük idealimiz. Bu ek imar izni alındıktan sonra; yani sadece bu gelişme sonucu bile dükkânlarımızın fiyatları ikiye katlandı. AVM projemiz bittiğinde mülklerimizin değeri kim bilir nerelere ulaşacak. 7 yıllık çalışmamız sonucu, hem bugün mevcut taban oturumumuz neyse, bire bir onu aldık ve hem de 42 bin m2’lik ek imar kazandık. %50 fire ile 60 m2 küçülmeden bahsediliyordu. Şu an kullandığımız binalarımızın yüksekliği 7,35 m idi. Biz şimdi bu 7,35’i, 10,50 m’ye çıkarttık. Hiçbir fire verilmeden %100 imar alındı. Yani; 10,50 m yükseklik içinde gerektiğinde 4 kat yapılabileceği ve zemin altına da 1 veya 2 bodrum kat inileceği ve ayrıca çatı katı yapılacağı düşünüldüğünde; toplam 7 kata kadar yasal inşaat yapma hakkı kazanılmıştır.”
 
Birisinin dükkânı başkasının üstünde görünüyordu
 
Bu süreçte, Modoko’ya ait özel sorunlardan da bahseden Özçelik, sözlerine şöyle devam etti: “Uzun soluklu bir işti. Mücadelemiz tam 7 yıl sürdü. Hele hele, 6 metrelik kaymalar vardı ve mülk sahipleri bankaya bir kredi için müracaat ettiği zaman kredi alamıyorlardı. Çünkü dükkânı kendi üstünde değil; komşunun üstüne geçmiş gözüküyordu. Biz, çalışmalarımızla bunu da çözümledik. Herkes dükkânlarının tapusunu alacak. Müracaat ettikleri zaman da imarını rahatlıkla alıp inşaatını yapabilecek. Bir de daha önce, bazı dükkanların yarıya bölünüp iki hisseli dükkan olması sorunu vardı. Bir çalışma yapılacağında yandaki komşunun rızası alınmadan hiçbir şey yapılmıyordu. Biz onu da çözümledik. Hisseli tapuları müstakil tapuya dönüştürdük. Yanlış projelendirilmiş kapılar vardı, yasal olmayan kapılar vardı, biz bunu da değiştirdik.”
 
Ay sonunda Genel Kurul…
 
En büyük ideallerinin, Genel Kuruldan sonraki yeni dönemde Modoko’yu yenilemek, modern bir AVM haline getirmek olduğunu vurgulayan Özçelik; “Biz 7 sene önce geldiğimizde, iki sosyal tesisimiz de yeşil sahanın üstüne yapılmıştı. Biz tapularımızı alırken 150 bin metrekare arsamızın 74 bin metrekaresini yeşil alan ve yollara terk etmişiz. Bu sorunu belediyeyle müşterek çalışarak çözdük; bize ait olan ufak yerleri tahsis ederek binamızı kurtardık. Ruhsatını ve tapusunu aldık ve imarlı yerimiz oldu. Ay sonunda yapılacak Genel Kurulumuz sonrası yeni dönemde ilk hedefimiz, ikinci sosyal tesisimizin imarını almak. Ümraniye’den meclis kararı çıktıktan sonra üniversite ayarında sertifikalı bir eğitim yeri haline getirmek istiyoruz orayı. Ama asıl hedefimiz baştan sona yenilenmiş ve değeri katbekat artmış bir Modoko’dur.” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde