7 yıl sonra GDO davası

7 yıl sonra GDO davası

GDO’lu ürünlerin sahte raporlarla ülkeye sokulduğu iddiasıyla Mersin Limanı’nda operasyon düzenlenmişti.

7 yıl sonra GDO davası
16px
24px
11.09.2017 04:49
ABONE OLgoogle

Mersin Limanı’nda 2010- 2011 yıllarında sahte raporlarla GDO’lu ürünlerin yurda sokulduğu iddiasıyla düzenlenen operasyonların ardından 7 yıl sonra dava açıldı.

Savcılık, aralarında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışanları ve gümrük müşavirliği firması çalışanlarının da olduğu 192 kişi hakkında iddianame hazırladı.

Rüşvetle halka binlerce ton GDO’lu ürün yedirdiler

İddianameye göre Mersin Limanı’na getirilen GDO’lu ürünlerden değil, normal ve kaliteli ürünlerden numune alınarak analiz yapıldı, böylece GDO’lu ürünler “uygunluk” belgesi alınarak iç piyasaya gönderildi. Davanın ilk duruşması 23 Ekim’de yapılacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da savcılığın talebi üzerine Mersin İl Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda çalışan çok sayıda memur ile ilgili soruşturma izni verdi.

Mersin'de 31 bin ton çeltik ve pirinçte GDO bulundu

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız bir bakanlık yetkilisi, “Bu 7 yıl içinde savcılar değişti, FETÖ’den dolayı görevden alınan savcılar oldu. Haliyle dosyanın çözülmesi bu zamana kadar uzadı. Ekim ayının 23’ünde bu dosyayla ilgili ilk dava var” dedi.

Mersin'de GDO haberi yapan gazeteci de gözaltında

Tarım Orkam-Sen MYK üyesi Kenan Hazar da, “Rüşvet alınması, numunelerin değiştirilmesi... Bu tam bir skandal. Bu ithalatı yapan firmalar araştırmalı. İthal ettikleri ürünleri kime fatura ettikleri, kimlere sattıkları araştırılmalı” dedi.

Abdidin Yağmur/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde