7 yeni il geliyor

7 yeni il geliyor

Hükümet 13 ili Büyükşehir yapmaya hazırlanırken, muhalefet de 7 yeni il ve çok sayıda yeni ilçe kurulması için kanun teklifleri hazırladı.

7 yeni il geliyor
16px
24px
13.06.2012 07:44
ABONE OLgoogle

Hükümet 13 ili Büyükşehir yapmaya hazırlanırken, muhalefet de Kozan, Ceyhan, Tarsus, Silifke, Anamur, İnegöl ve Ereğli’nin il yapılması için kanun teklifi verdi. 

Hükümet 13 ili Büyükşehir yapmaya hazırlanırken, muhalefet de 7 yeni il ve çok sayıda yeni ilçe kurulması için kanun teklifleri hazırladı. TBMM’ye sunulan kanun  teklifleri ile Adana’nın Kozan ve Ceyhan, Mersin’in Tarsus, Silifke ve Anamur, Konya’nın Ereğli ve Bursa’nın İnegöl ilçelerinin il yapılması istendi.
 
 CHP Mersin milletvekili Vahap Seçer Tarsus’un il yapılmasını, MHP Mersin milletvekili Mehmet Şandır da Silifke ve Anamur’un il olmasını istedi. MHP Adana milletvekilleri Muharrem Varlı ile Ali Halaman da Adana’nın Ceyhan ve Kozan ilçelerinin il olmasını önerdi.  CHP Bursa milletvekili Turhan Tayan, Bursa İnegöl’ün il olmasını istedi. CHP Konya milletvekili Atilla Kart da Ereğli’nin il yapılması için kanun teklifi verdi.
 
İSTANBUL’A İKİ YENİ İLÇE
 
 CHP’li Nurettin Demir Muğla’da Turgutreis ve Seki, MHP’li Bülent Belen Tekirdağ’da Barbaros, Sağlamtaş, Velimeşe, Kozyörük Gümüşsultan, Mürefte, Yeniçiftlik, Karaağaç ve Karacakılavuz adıyla yeni ilçeler kurulmasını istediler. CHP’li Mevlut Aslanoğlu da İstanbul’da Hadımköy ve Bahçeşehir ilçeleri kurulmasını önerdi.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde