7 işadamı hakkında flaş gelişme

7 işadamı hakkında flaş gelişme

‘Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nun ikinci dalgasında 7 işadamı ve 2 şirketin mal varlıklarına konan tedbir kaldırıldı

7 işadamı hakkında flaş gelişme
16px
24px
14.01.2014 07:50
ABONE OLgoogle

‘Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nun ikinci dalgasında 7 işadamı ve 2 şirketin mal varlıklarına konan tedbir, soruşturmayı devralan savcılar tarafından kaldırıldı

İstanbul merkezli operasyon kapsamında, işadamları Mustafa Latif Topbaş, Üsame Kutup, Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Mehmet Cengiz, Abdullah Tivnikli ve Cengiz Aktürk ile Bosphorus 360 Limited Şirketi ve Zirve Holding Anonim Şirketi hakkında alınan “mal varlıklarına el koyma kararı” kaldırıldı.

Tedbir kararı şunları kapsıyordu: Tüm bankalarda bulunan her türlü TL ve döviz cinsi hesapları; bono, tahvil, yatırım enstrümanı ve kiralık kasalar; gayrimenkuller ve taşınmazlar; kara, deniz ve hava ulaşım araçları; merkezi kayıt kuruluşlarında bulunan hak ve alacaklar; üzerlerine kayıtlı ve hisse sahibi oldukları tüm şirket ortaklıkları; sermaye piyasasında işlem gören tüm hisseler; sigorta şirketlerinde bulunan hak ve alacaklar. 
 
‘HUKUKSUZ BİR UYGULAMA VARDI’

Tedbir kararı Kalyon Grubu’na ait Zirve Holding ile Cengiz Aktürk’ün şirketi Bosphorus 360 da kapsıyordu. 7 işadamı ve iki şirketin tüm malvarlıklarına konulan tedbir kararı soruşturmayı devralan savcılar tarafından kaldırıldı. Kararı değerlendiren işadamı Cemal Kalyoncu, “Hukuksuz bir uygulama vardı, kaldırıldı. Her şey ortaya çıkacak, hukuki süreç devam ediyor” dedi.

GEREKÇE USULSÜZLÜK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tedbir kararının kaldırılmasına gerekçe olarak ‘Karardaki usulsüzlüğü’ gösterdi. Soruşturmada eksiklikler bulunduğu belirtilen kararda, ‘Dosyanın çok kapsamlı olduğu, 54 klasörden 32’sinin okunmadığı, yarım saat gibi kısa sürede TMK 2 Nolu Hakimliği’nce şüphelilerin suçla ilgisi olup olmadığına bakılmaksızın malvarlıklarına el konulmasına karar verilmiştir’ denildi. Ayrıca, ‘El koyma kararındaki maddede sayılı suç’ olmadığı da belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde