7 Günde 2.4 milyon Euro aldı

7 Günde 2.4 milyon Euro aldı

İkinci Fenerbahçe-Daum ayrılığının yaşandığı güne sirayet eden gelişmelerin perde arkası..

7 Günde 2.4 milyon Euro aldı
16px
24px
26.06.2010 10:38
ABONE OLgoogle

Çadır Tiyatrosu'nda perde kapandı ve Fenerbahçe-Daum nikahı resmen sona erdi. Alman teknik adam, fesih öncesi tüm ayrıntıları tek tek kağıda döktürterek, adeta işkence yaptı

Fenerbahçe ile Alman teknik adam Christoph Daum, resmen boşandı. Sarı-lacivertli kulüpte dün hareketli saatler yaşanırken, günlerdir usta hamlelerle devam eden satranç oyunu, 'şah ve mat' ile sona erdi.

İşte SABAH'ın dakika dakika izlediği, ikinci Fenerbahçe-Daum ayrılığının yaşandığı güne sirayet eden gelişmelerin perde arkası: Önceki gün akşam saatlerinde yönetici Cihan Kamer ile Samandıra Tesisleri'nde bir araya gelen ve Fenerbahçe'nin sözleşmesinin feshi için yaptığı, "Ücretinin yüzde 40'ı olan 2.4 milyon euroyu iki taksit halinde peşin ödeyelim" teklifine prensipte "Evet" diyen Daum, dün bütün gününü Samandıra'da geçirdi.

Daum adına avukatları Fenerbahçe ile görüşme maratonunu sürdürürken, tecrübeli çalıştırıcının isteği üzerine adeta kılı kırk yardılar. Alman teknik adam, yıllardır yardımcılığını yapan Roland Koch'un tazminat bedelinin de resmi yazıya dökülerek garanti altına alınmasını istedi. Ve nihayetinde 20.30 sularında Samandıra'daki Daum'u arayan avukatları, tüm isteklerini Fenerbahçe'ye kabul ettirdikleri bildirdi.

Mesaide bulunduğu Samandıra'dan saat 21:00 sularında hareket ederek kulüp binasına giden Alman teknik adam burada yöneticilerle yaklaşık bir saat başbaşa görüştü. İki senelik daha kontratı bulunan Daum, avukatlarının kağıda döktürdüğü fesihnameyi imzalayarak, daha önce prensipte kabul ettiği, iki taksit halinde 2.4 milyon euro tazminatı resmen kabul etti. F.Bahçe yönetimi, aradaki bir kaç ufak pürüzün de giderilmesi sonrası saat 22.00 sularında Alman teknik adamın sözleşmesinin feshedildiğini sitesinden duyurdu.

OMERTA DEVREYE GİRDİ

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Daum, Fenerbahçe ile yaptığı sessiz kalma anlaşması (omerta) gereği diplomatik bir dil kullanarak, "Fenerbahçe her zaman hayatımın bir parçasıydı. Şu an doğru kelimeleri bulmakta zorlanıyorum. Fenerbahçe dünyanın en iyi kulüplerinden biri. Fenerbahçe'nin bundan sonra hep başarılarıyla konuşulmasını diliyorum. Tüm kulübe, başkana, taraftarlara başarılar diliyorum. Umarım gelecek sezonu bu sezonkinden bir basamak yukarıda bitirir" dedi.

Daum, "Fenerbahçe'ye 3. kez gelir misiniz?" sorusu üzerine ise 'Fenerbahçe için çalışmak onurdur" yanıtını verdi.

Daum sonrası yeni teknik patron Aykut Kocaman'ın ismi pazartesi günü kamuoyuna duyurulacak ve Kocaman takımın başında ilk antrenmanına çıkacak. Kocaman ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme yapılacağı öğrenildi.

7 Günde 2.4 milyon Euro
Daum'un film senaryolarını andıran bir haftalık mesaisi dün sona erdi. 17 Haziran'da yönetimle görüştükten sonra Suadiye'de basın mensuplarına açıklama yapan Daum ertesi gün de Samandıra mesaisine başladı. İşte Daum'un Samandıra'da geçen 1 haftası:

18 HAZİRAN CUMA: Daum'un Samandıra Tesisleri'ndeki ilk günüydü. Sabah 09.00'da tesislerin kapısına geldi ve arabasından inerek basına poz verdi. Tesislerin tabelasını arkasına aldı ve basına, "Geldim. Görevimin başındayım" mesajını veren Daum, "Yapacak çok işimiz var!" dedi. Dünya Kupası maçlarını Koch ile izleyip, 19.40'ta tesislerden ayrıldı.

19 HAZİRAN CUMARTESİ: F.Bahçe Kulübü, Daum'un Acıbadem Hastanesi'nde kontrolden geçeceğini açıkladı. Fakat Daum yönetimi ters köşeye yatırarak, soluğu Nişantaşı Cerrahi Hastanesi'nde aldı. Daum, Anadolu Ajansı'nı da yanında götürdü ve şirin pozlar verdi. Tahlil sonuçları temiz çıkmıştı. Kimine göre ise Daum, kokain testi yapabilirler endişesiyle hastane değiştirmişti. Alman hoca akşam ise oğlunun doğum gününü kutladı.

20 HAZİRAN PAZAR: Evden çıkmadı.

21 HAZİRAN PAZARTESİ: Samandıra mesaisi devam etti. Fakat buradaki inşaat Alman teknik adamı rahatsız etti. Her yer de tadilat vardı ve Daum rahat edemiyordu. İddialara göre Daum, bol bol fotoğraf çekti ve bunları avukatlarına verdi. F.Bahçe, Daum'u yıldırmak için her yolu deniyordu. Hatta soyunma odalarının elektrikleri bile yoktu. Bu arada Daum, FOX TV'ye yaptığı, "F.Bahçe bu işten zarar görüyor. Stoch C sınıfı bir futbolcu.. Ben paramın yüzde 40'ına razıydım" sözlerini akşam F.Bahçe muhabirlerine çektiği SMS ile yalanlıyordu. Aynı saatlerde F.Bahçe yönetimi toplanıyor ve Daum için yöneticiler Cihan Kamer ve Şekip Mosturoğlu'na bu işi bitirmesi için yetki veriliyordu.

22 HAZİRAN SALI: Daum ve Koch, Samandıra mesailerine devam etti. İkili gündüzleri maç izlediler. Bu arada Daum sık sık Almanya'yı aradı, oradaki basına malzeme verdi. Güney Afrika'da olan Bild muhabiri ile devamlı temastaydı. Bild, Daum lehine çalıştı. Bu arada Daum muhabirlere mesaj çekerek, "Benimle röportaj yapın" dedi.

23 HAZİRAN ÇARŞAMBA: Daum, Samandıra'da mesaisine devam etti.

24 HAZİRAN PERŞEMBE: Daum ile yönetim masaya oturdu. Görüşme olumlu sonuçlandı. Daum, 2.3 milyon euroyu kabul etti.

25 HAZİRAN CUMA: Samandıra'da son gün Daum için neşeli geçti. Ama o ciddiyeti bozmadı: "Burada mesaimi dolduruyorum."

Devler kıskandı

CHRİSTOPH Daum, bir Hollywood filmi senaryosunu andıran İstanbul'daki son 1 haftasında kazandığı 2.3 milyon euro (2.8 milyon dolar) ile ABD film endüstrisinin kalbinde astronomik yıllık gelirler elde eden ünlü yapımcı ve yönetmenleri bile kıskandırdı. İşte Hollywood'un 2009'da en çok kazananları:

1- Michael Bay (Yapımcı-Yönetmen): 125 milyon dolar

2- Steven Spielberg (Yapımcı-Yönetmen): 85 milyon dolar

3- Roland Emmerich (Yapımcı-Yönetmen): 70 milyon dolar

4- James Cameron (Yapımcı Yönetmen): 50 milyon dolar

5- Todd Phillips (Yönetmen Senarist): 44 milyon dolar

6- Daniel Radcliffe (Aktör):41 milyon dolar

7- Ben Stiller (Yapımcı-Yönetmen-Aktör): 40 milyon dolar

8- Tom Hanks (Yapımcı-Yönetmen-Aktör): 36 milyon dolar

9- J.J.Abrahams (Yapımcı-Yönetmen-Aktör-Senarist): 36 milyon dolar

10- Jerry Bruckheimer (Yapımcı):35.5 milyon dolar

Oğuz Yörük/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde