65 milyar liralık zarar

65 milyar liralık zarar

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı projesi kapsamında kayıt dışı istihdamın Türkiye’ye verdiği zarar ile binlerce okul, hastane yapılabileceği dile getirildi.

65 milyar liralık zarar
16px
24px
17.06.2017 02:51
ABONE OLgoogle

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlut Özen, sigortasız işçi çalıştırmanın ülkeye zararının 65 milyar lira olduğunu söyledi.

Samsun, Amasya, Tokat, Çorum illerinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ‘OKA Kayıtdışı İstihdamla Mücadele ediyor- 2’ projesi ile kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesi ve bu konuda toplumda farkındalık oluşturulması için bir dizi çalışma gerçekleştirildi. 2002’de yüzde 52.14 olan kayıt dışı istihdam oranı, yapılan projeler, bilgilendirme toplantıları gibi faaliyetlerle geçen yıl yüzde 33.49 kadar düşürüldü.

OKA Genel Sekreteri Mevlut Özen, sigortasız işçi çalıştırmanın Türkiye’ye zararının yaklaşık 65 milyar lira olduğunu belirterek, “314 bin 48 Avro bütçeli proje kapsamında okullarda, sendikalarda, işçilere, işverenlere, vatandaşlara gidilerek binlerce insana kayıtlı istihdamın önemi anlatıldı” diye konuştu.

Kayıt dışı istihdamın Türkiye’ye verdiği zarar ile binlerce okul, hastane yapılabileceğini söyleyen Şahin, “Eğitim ve etkinliklerimiz ile bölgede hedef kitleye ulaşmak için çok çalıştık. 6 bin 250 afiş ve 4 bin broşür basıldı. 2 bin ilkokul öğrencisine ulaşıldı. Resim yarışmasına ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde yüzlerce öğrenci katıldı. 60’ına çeşitli ödüller verildi. İstihdam şenliklerinde halkın yoğun ilgisi ile karşılaştık. Amacımız gelecekte de yeni neslin kayıtlı istihdama vermeleri gereken önemi anlamalarını sağlamaktı. Ayrıca bu 4 ilde birçok kamu görevlisi, işveren, sendika temsilcisi, işletme temsilcilerine yönelik olarak bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde