65 Milyon Euroluk hurdalık! Hollanda'dan alınan 50 otobüs çürümeye tek edildi

65 Milyon Euroluk hurdalık! Hollanda'dan alınan 50 otobüs çürümeye tek edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008’de eski başkan Kadir Topbaş döneminde Hollanda’dan alınan 50 otobüsün hurdaya döndüğü ve hurdalıkta çürümeye terk edildiği bildirildi.

65 Milyon Euroluk hurdalık! Hollanda'dan alınan 50 otobüs çürümeye tek edildi
16px
24px
14.09.2021 05:55
ABONE OLgoogle

65 milyon Avroya alınan ve bir yıl sonra arızalanmaya başlayan otobüsler Edirnekapı ve Hasanpaşa garajlarında akıbetleri belli olmadan bekliyor.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hollandalı Advanced Public Transport Systems (APTS) adlı firmadan Phileas marka, 50 körüklü otobüs alınmasına karar vermiş, otobüslerin tanesi 1 milyon 307 bin 950 Euro’ya, muadillerinin yaklaşık dört katı fiyata satın alınmıştı.

Otobüsler, İstanbul yollarının fiziki koşullarına uyum sağlayamadığı gibi, alındıkları günden itibaren sağlıklı şekilde çalışmamışlardı. 

Teknik sorunları ve imalat hataları da olan otobüsler bir yıl sonra arızalanmaya başlamıştı. Kısa sürede araçlar kullanılamaz hale gelmiş ve atıl duruma düşmüştü.

İBB İYİ PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİNDEN TEPKİ

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan yaptığı paylaşımda, “Skandal! İETT Üzerinden AKP Dönemi soygunu!

Zarar 600 milyon! 60 araç üreten Hollandalı şirket 50 adetini İBB ye satıyor ve sonra batıyor. Her şey ortada!” 

TOPBAŞ BERAAT ETMİŞTİ

İBB’nin CHP’li üyesi Hakkı Sağlam, eski İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla şikayetçi olmuştu.

Topbaş açılan davada 2014’te savunma yapmış, topu İETT’ye atmış ve ihaleyle ilgisi olmadığını savunmuştu. Mahkeme, Topbaş’ın beraatine karar vermişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde