620 Bin adet akıllı tahta ihalesini kim kazandı?

620 Bin adet akıllı tahta ihalesini kim kazandı?

FATİH Projesi kapsamında Türkiye genelindeki 620 bin derslikte eğitim şekli tamamen değişecek.

620 Bin adet akıllı tahta ihalesini kim kazandı?
16px
24px
11.01.2012 08:35
ABONE OLgoogle

Vestel, Türkiye’de 620 bin sınıfı ve 17 milyon öğrenciyi bilişim teknolojileriyle donatmayı hedefleyen Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih) Projesi’nde akıllı tahta ihalesi için sözleşme imzaladı.

Vestel’den Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada ihalenin toplam bedelinin 339.6 milyon TL olduğu bildirildi.

Açıklamada, “Etkileşimli tahtaların montajının 8 ay içinde tamamlanması öngörülüyor. Projenin pilot kurulumları yapılmış olup, ilk 200 adetlik teslimatın şubat ayı içinde yapılması planlanıyor” denildi. Fatih Projesi’nin 23 Kasım 2011’de yapılan ilk faz ihalesi kapsamında, şirket ‘etkileşimli tahta’ alanında 84 bin 921 adet için 339.6 milyon lira ile en düşük teklifi vermişti.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, projenin tablet bilgisayarlara yönelik ikinci ve üçüncü faz ihalelerine de gireceklerini belirtti.

620 bin derslikte eğitimi değiştirecek

FATİH Projesi kapsamında Türkiye genelindeki 620 bin derslikte eğitim şekli tamamen değişecek. Bilinen kitaplı ve defterli eğitim yerine, müfredat bilişim teknolojilerinden yararlanan yeni şekle bürünecek. Her sınıfa bir bilgisayar düşecek olan proje kapsamında üç yıl içerisinde beş adımlı bir değişim planı uygulanacak. Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü bu projede öğretmenlerin teknolojiyi hayatlarının bir parçası olması hedefleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde