62 TL para cezası bugün başlıyor

62 TL para cezası bugün başlıyor

Çocuklar bugünden itibaren otomobillerde 'Oto güvenlik koltuğu'nda seyahat edecek.

62 TL para cezası bugün başlıyor
16px
24px
01.06.2010 07:46
ABONE OLgoogle

Uymayana   62 lira para cezası ve 15 ceza puanı uygulanacak

ÇOCUKLARIN can güvenliğinin sağlanması, muhtemel trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaların azaltılması için, çocukların 'çocuk oto güvenlik koltuğu''nda yolculuk etmesini öngören uygulama bugün yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlanan uygulamaya aykırı hareket edenlere, 62 lira para cezası ve 15 ceza puanı uygulanacak.

 1.200 TL'YE DE KOLTUK VAR

Piyasada Avrupa standartlarında Euro NCAP testinden geçmiş bin 200 liralık koltuklar kadar 100 liranın altında satılan koltuklar da bulunuyor. Uzmanlar ise 100 liranın altında satılan ürünlerin koltuk taklitlerinden ibaret olduğunu belirtirken, bu ürünlerden uzak durulması gerektiğinin altını çiziyor. Avrupa standartlarında koltukların 200 ila 1.200 lira arasında değiştiğini vurgulayan uzmanlara göre, son günlerde 500 ila 750 lira arasında satılan koltuklara talep artarken, aileler de ucuz olanları yeterli güvenlik sağlamayacağı görüşünü savunuyor.

TRAFİK POLİSİ BOY ÖLÇER Mİ?

UYGULAMANIN başlamasıyla emniyetin ilk olarak seyir halindeki otomobilde bulunan çocuğun oto koltuğu kullanıp kullanmadığına bakacağını dile getiren uzmanlar, 'Çocuğun boyu, kilosu ya da oto koltuğunun standartlara uyup uymadığını kontrol etmesi mümkün değildir. Bu durumda görev ebeveynlerin' diye konuşuyor.

135 santimden kısa ise çocuk!

9 HAZİRAN 2008'de Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 150'nci maddesinde yapılan değişiklikte, 'çocuk oto güvenlik koltuğu''nda yolculuk etmesi gereken çocuk kriterini belirledi. Buna göre uygulama kapsamına alınacak çocukların boylarının 135 santimetreyi geçmemesi, kilo olarak da 36 kilodan ağır olmamaları gerekiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde