6 ünlü işadamından şok yatırım

6 ünlü işadamından şok yatırım

Ali Sabancı, Serdar Urçar, Emre Berkin, Yomi Kastro ve Akın Öngör gibi iş dünyasının ünlü isimleri boğaz işine girdi..

6 ünlü işadamından şok yatırım
16px
24px
09.07.2012 16:08
ABONE OLgoogle

Ali Sabancı, Serdar Urçar, Emre Berkin, Yomi Kastro ve Akın Öngör gibi iş dünyasının ünlü isimleri, Can Boğazdan Gelir (CBG) adıyla kurdukları firmayla “cikolatasepeti.com” girişimine yatırım yaptı

2010 yılında Özgür Gür tarafından kurulan 'cikolatasepeti.com’a Pegasus’un kurucusu Ali Sabancı, HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Microsoft Türkiye ofisinin kurucusu ve halen Pegasus’un yönetim kurulu üyesi Emre Berkin, 1V1Y ve Trendyol kurucu ortağı Yomi Kastro, Garanti Bankası eski Genel Müdürü Akın Öngör gibi iş dünyasının ünlü isimleri, Can Boğazdan Gelir (CBG) adıyla kurdukları firmayla ortak oldu.

'cikolatasepeti.com'un Kurucu Ortağı Özgür Gür, firmanın isim babasının Emre Berkin olduğunu söyleyerek, "Üretimimiz ve tüm operasyonumuz Sapanca'da idi. Ancak web sitemizin tüm siparişlerinin yüzde 65'inden fazlası İstanbul'a gerçekleşiyor. Bu nedenle İstanbul'a operasyonu taşıdık. CBG şirketi de bize yüzde 40'a yakın ortak oldu. Özetle CBG ürün satın alıyor, paketliyor ve gönderiyor" dedi.

‘Aylık 10 bin paket çikolata satışı yapıyor’

Ayda 10 bine yakın paket gönderimi yaptıklarını kaydeden Özgür Gür, "Ciro olarak ise 2011’de ve 2012’nin ilk yarısında yüzde 50’lik bir artış söz konusu. Üye sayımız ise 150 bin civarında" dedi.

'cikolatasepeti.com'un üretimini yaptıkları İsviçre çikolata markası Mild dışında, satışını yaptıkları diğer markalar ise şöyle: Anthon Berg, Beties, Bind Chocolate, Bonaise, ChocChic, Chocolat Stella, Çikolata Co, Çikolata Fabrikası, Cklt, Cocoas Chocolat, Dabaco Elmaçi, Delon, Elit, Goldkenn, Gusto, Guylian, Lindt, Lovells, Mabel, Metto Şeker, Mevlevi Tatlıları, Mild, Miski, New Tree, Plamil Organics, Silver Crane, Supreme Red, Tatlı Harfler, Taxim Çikolatası, The Loli Shop ve Valonia.

Eylem Türk/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde