“6 bine yakın teknenin Türk bayrağına geçmesini bekliyoruz”

“6 bine yakın teknenin Türk bayrağına geçmesini bekliyoruz”

Dünyaca ünlü mega yat, tekne ve yelkenlilerin yanında, denizcilik sektörüne ait tüm aksesuar ve ekipmanların sergilendiği CNR Avrasya Boat Show Fuarı, CNR EXPO Yeşilköy’de başladı.

“6 bine yakın teknenin Türk bayrağına geçmesini bekliyoruz”
16px
24px
10.02.2017 18:26
ABONE OLgoogle

Deniz severlerin her yıl yoğun ilgi ile takip ettiği CNR Avrasya Boat Show-11.Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı’nın VIP ve basın açılışı yapıldı.

CNR EXPO Yeşilköy’de 11-19 Şubat tarihlerinde tüm ziyaretçilere açık olacak fuarın, VIP açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptı. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem’in ev sahipliğinde yapılan VIP açılış törenine ayrıca, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Müsteşarı Suat Hayri Aka, İstanbul Valisi Vasip Şahin, DENTUR Başkanı Alparslan Sirkecioğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Deniz Ticaret Odası Eski Başkanlarından Cengiz Kaptanoğlu, ve CNR Holding Genel Koordinatör Başkanı Cem Şenel katıldı.

“6 bine yakın teknenin Türk bayrağına geçmesini bekliyoruz”

Bakan Ahmet Arslan yaptığı konuşmada Türk denizcilik sektörünün önünü açmak adına yaptıkları faaliyetleri anlattı. Arslan, Türk sahipli teknelerin Türk bayrağına geçmeleri için ÖTV ve KDV vergilerinde getirdikleri teşviklere dikkat çekerek şöyle konuştu: “Vergilerden kaynaklı Türk sahipli olup da yabancı bayrak taşıyan binlerce tekne var. Biz bu teknelere Türk bayrağı çekilmesi için gerekli düzenlemeleri yaptık. Bugün yaptığımız düzenleme ile 6 bine yakın teknenin Türk bayrağına geçmesini bekliyoruz. Türk sahipli teknelerin Türk bayrağına geçmesi olmazsa olmazımızdır. Taraflar bu konuda gerekeni yapmalıdır. ÖTV ve KDV’de yaptığımız düzenlemeye rağmen Türk bayrağı taşımayanlar yabancı bayrak taşıyanların kurallarına uymak durumunda kalırlar.”

Sektör 10 kat büyüdü

Denizcilik sektörünün 2003 yılından bu yana 10 kat büyüdüğüne de dikkat çeken Bakan Ahmet Arslan, “Amatör denizciliğin de bu sektöre katkı sağlamasını bekliyoruz. Denizde ve karada düzenlenen bu fuarlar sektörde geldiğimiz noktayı gösteriyor. Bu tip fuarları çok önemsiyoruz. Sektörün gelişimine önemli katkılar sunan bu fuardan dolayı özellikle CNR EXPO’ya ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Biz de sektörün bereketini artırmak konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

“Teknelerimiz ile Ege’yi bir Türk gölüne çevirmek için hep birlikte ileri”

DENTUR Başkanı Alparslan Sirkecioğlu da ÖTV ve KDV düzenlemesine dikkat çekerek, “Sektörümüzün önünü açacak ÖTV ve KDV düzenlemesi ile Türk sahipli Yabancı Bayraklı teknelerin Türk Bayrağına geçerek, Bağlama kütüğüne kayıt edilmesine olanak sağlayan düzenlemeyi burada hep birlikte kutluyoruz Şimdi sıra bizde. Yabancı bayraklı teknelerimizin tamamını Türk bayrağına geçirmek ve teknelerimiz ile Ege’yi bir Türk gölüne çevirmek için hep birlikte ileri” diye konuştu.

60 bin ziyaretçi hedefi

CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde, Türk denizcilik sektörüne destek sağlamayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu: “Avrasya Boat Show organizasyonumuzu sadece karada gerçekleştirmiyoruz. Mayıs ve eylül aylarında da fuarımızı Ataköy Mega Yat Marina’da düzenliyoruz.” CNR Holding Kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından, Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) iş birliğinde düzenlenen fuarda, 60 binin üzerinde ziyaretçi hedefleniyor.

En ucuzdan en pahalıya tekneler CNR Avrasya Boat Show’da

CNR Avrasya Boat Show’da, 3 bin liradan başlayan ve milyonlarca liraya kadar uzanan dünya markası yüzlerce tekne, yat ve yelkenliler deniz severlerin beğenisine sunuluyor. Dünya markalarının en iddialı motor yat ve yelkenlilerin sergilendiği fuarda, tekne ekipmanları ve denizcilik malzeme üreticileri de ürünlerini gösterme fırsatı buluyor. Numarine 78 Flybridge Evolution, 3 milyon Euro’dan başlayan fiyatı ile CNR Avrasya Boat Show’un en gözdeleri arasında yer aldı. 78 Evolution; sekiz misafir, üç mürettebat konaklama kapasitesine sahip. CNR Avrasya Boat Show da uygun bütçeli tekneler de sergileniyor. Safter’ın 3.5 metre boyundaki yerli yapım teknesi yaklaşık 3 bin lira fiyatıyla da ilgi çekti.

- Karada yapılan dünyanın ikinci en büyük tekne ve yat fuarı olan ‘CNR Avrasya Boat Show-11.Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı’ 10 Şubat tarihinde VIP açılış günü ile medya mensupları, iş ve sanat dünyasından özel konuklarını CNR EXPO Yeşilköy’de ağırlıyor.

-CNR Avrasya Boat Show, 1000’in üzerinde markanın katılımı ile 11-19 Şubat tarihlerinde düzenlenecek.
- CNR Avrasya Boat Show, Princess, Sealine, Hanse, Azimut, Moody, Prestige, Dufour, Jeanneau, Azuree, Sunseeker gibi dünya markalarının en iddialı motor yat ve yelkenlilerine ev sahipliği yapıyor.
- Amatör balıkçılık malzemeleri, deniz tekstil ürünleri, dalgıç malzemeleri, şişme bot, jet ski gibi denizcilik sektörüne ait tüm aksesuar ve ekipmanların da yer aldığı fuar, CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık ve Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) iş birliğinde 85 bin metrekarelik alanda organize ediliyor.
- Uluslararası Boat Show Organizatörleri Federasyonu (IFBSO) ve Uluslararası Denizcilik Endüstrisi Dernekleri Konseyi (ICOMIA) üyesi olan CNR Avrasya Boat Show Fuarı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KOSGEB ve İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından da destekleniyor.
- CNR Avrasya Boat Show birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Deniz ve tekne tutkusuyla tanınan ünlü oyuncu Ata Demirer, CNR Avrasya Boat Show’a konuk olacak. Ata Demirer’e, senaristliğini ve oyunculuğunu üstlendiği “Olanlar Oldu” filminde denizcilik sektörüne yaptığı katkılardan dolayı “DENTUR Sektör Özel Ödülü” verilecek.
- Ünlü besteci ve piyanist Tuluyhan Uğurlu, CNR Avrasya Boat Show ziyaretçileri için konser verecek. Türk sanat camiasının en önemli piyano sanatçılarından olan Tuluyhan Uğurlu 12 Şubat Pazar günü saat 19:00’da sevenleri ile CNR Avrasya Boat Show’da buluşacak.
-Fuarda, İp Parkuru, Tırmanma Duvarı gibi etkinliklerle ziyaretçilere eğlenceli anlar yaşatılacak. CNR Avrasya Boat Show kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde ziyaretçilere sürpriz hediyeler de verilecek.

Fuarda öne çıkan tekne ve yatlar:
CNR Avrasya Boat Show’un yıldızı: Princess 82
İngiliz tersane Princess Yachts’ın Flybridge serisinin en gözde yatlarından olan Princess 82, 25.5 metrelik uzunluğuyla CNR Avrasya Boat Show’un en büyük teknesi olarak öne çıkıyor. Dış yaşam mahallerindeki geniş alanlar ve iç mekanlarının modernliği, beyaz gövdesiyle Princess 82 bir zarafet örneği olarak nitelendirilebilir.
Fuarın gözdesi olacak: Hanse 588
Yelken performansı ile konforun bir araya getirildiği Hanse 588’in Türkiye lansmanı CNR Avrasya Boat Show’da yapılacak. Hanse 588’de, yeni amiral gemisi Hanse 675’te de olduğu gibi “Duygulara dokunan bir sadelik ile modern lüksü bir arada bulmanız mümkün. Stil sahibi, spor ve elegan bir tekne.
Jeanneau 54 sınıfının tek VIP iç yerleşimini sunuyor
Jeanneau bu yıl CNR Avrasya Boat Show 2017’ye iki teknesi ile katılıyor. Jeanneau 54 ve Jeanneau 51 her yönüyle stilinize uyarlanmış yepyeni tasarımlar olarak öne çıkıyor. Jeanneau 54 kendi sınıfında tek VIP iç yerleşiminden, geniş yaşam alanına servis butonunun kullanılmasına kadar tüm ayrıntılar detaylı düşünülmüş.
Sealine F530 ezberleri bozan bir tasarımla görücüye çıkıyor
Sealine F530 birçok yeniliğiyle bu segmentteki standartları baştan tanımlıyor. CNR Avrasya Boat Show 2017’de görücüye çıkacak F530, tabandan-tavana cam anlayışla tasarlanan salon alanıyla motor yat dünyasında bir ilki gerçekleştiriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde