5G için tarih verildi

5G için tarih verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "2 yıl bekleyelim 5G'ye geçelim" önerisine Ericsson yöneticisinden destek geldi.

5G için tarih verildi
16px
24px
20.05.2015 08:58
ABONE OLgoogle
Ericsson'un kablosuz ağlarla ilgili araştırma bölümünde yönetici olarak çalışan Magnus Frodigh, "Türkiye'nin bir kaç yıl içerisinde 5G kablosuz ağ teknolojisine geçmesinin imkansız olmadığını ve ilk 5G denemesinin Güney Kore'de gerçekleştirilecek 2018 Kış Olimpiyatları'nda yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  "2 yıl bekleyelim 5G'ye  geçelim" önerisine Ericsson yöneticisinden destek geldi. 

Ericsson'un kablosuz ağlarla ilgili araştırma bölümünde yönetici olan  Magnus Frodigh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Erickson şirketinin  2020  yılında bütün dünyada  5G kablosuz ağ teknolojisine  geçilmesi hususunda tüm  hazırlıkların bitirdiğini ve eğer teknolojik ilerleme bugünkü seyrinde giderse  bir kaç yıla kadar bile 5G sisteminin kullanılmaya başlanacağını" belirtti. 
 
Frodigh, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5G açıklamasına da atıfta bulunarak,  Türkiye'nin bir kaç yıl içerisinde  5G kablosuz ağ teknolojisine geçmesinin  imkansız olmadığını kaydetti. 
 
Frodigh, Güney Kore'nin 5G teknolojisi konusunda Türkiye gibi çok  istekli olduğunu ve ilk denemenin Güney Kore'de gerçekleştirilecek 2018 Kış  Olimpiyatları'nda yapılacağını belirtti. 
 
Japonya'nın da bu konuda çok istekli olduğunu ifade eden Frodigh, 2020  Tokyo Olimpiyatları'nda 5G bağlantısının hazırlanması ve devreye girmesi için  yoğun çaba sarf ettiğini bildirdi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde