58 yıllık hasret sona eriyor

58 yıllık hasret sona eriyor

Irak ile sınırı bulunan ve 58 yıl önce ilçe olan Hakkari'nin Çukurca ilçesi ilk kez hastaneye kavuşacak

58 yıllık hasret sona eriyor
16px
24px
19.11.2011 16:24
ABONE OLgoogle

Hakkari'nin Irak ile sınırı bulunan ve 58 yıl önce ilçe olan Çukurca ilçesi, ilk kez hastaneye kavuşacak. Yaklaşık 2 ay önce yer tespiti yapılarak temeli atılan 20 yataklı hastanenin 2013'te tamamlanması planlanıyor.

      Adı terör olaylarıyla gündeme gelen ve 1953'te ilçe statüsüne kavuşan Çukurca'da vatandaşlar, sağlık hizmetlerini sağlık ocağında alıyor. Durumu acil olanlar veya uzman bir hekime başvurması gerekenler ise en yakın mesafede bulunan Hakkari veya Van'a sevk ediliyor.

      Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. Özlem Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığınca yaptırılan 20 yataklı hastane inşaatının devam ettiğini belirterek, ''Çukurca ilçemiz kurulduğundan bu yana ilk defa hastaneye kavuşacak'' dedi.

      Hastanenin TOKİ ile imzalanan bir sözleşme ile yaptırıldığını ve yapım işini üstlenen firmanın 15 Eylül'de çalışmalara başladığını kaydeden Köse, ''Çalışmaların 2 yıl içerisinde bitmesi bekleniyor. Hastanemizin ihale bedeli 3 milyon 389 bin liradır. Çukurca halkını çok rahatlatacak hastanemiz 2013 yılında hizmete girecek'' diye konuştu.

      Köse, hastanede acil servis ve kadın doğum gibi temel ünitelerin de yer alacağını sözlerine ekledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde