56 milyon liralık ihale en düşük teklifi verene değil yandaşa gitti

56 milyon liralık ihale en düşük teklifi verene değil yandaşa gitti

İstanbul'da Beyoğlu Belediyesi’nin açtığı 56 milyon liralık çöp toplama ihalesini AKP’ye yakınlığı ile bilinen şirket aldı

56 milyon liralık ihale en düşük teklifi verene değil yandaşa gitti
16px
24px
28.08.2017 07:50
ABONE OLgoogle

İSTANBUL’da Beyoğlu Belediyesi’nin açtığı 56 milyon liralık çöp toplama ihalesini AKP’ye yakınlığı ile bilinen Albayrak Grubu aldı. Beyoğlu’nda çöpleri 2 yıl boyunca Faruk Albayrak’a ait şirket toplayacak.

AKP'li belediyelerden aldığı ihaleler ile ihya olan Albayrak Grubu İstanbul'da 56 milyon liralık bir ihale daha kazandı. AKP'li Beyoğlu Belediyesi 1 Ekim 2017-30 Eylül 2019 tarihleri arasında 24 ay boyunca ilçe sınırları içindeki katı atıkların yani çöplerin ve molozların toplanması işi için ihaleye çıktı. İhale 7 Ağustos günü gerçekleştirildi.

EN DÜŞÜK TEKLİF ELEND

Yaklaşık maliyeti 58 milyon 923 bin 300 TL olarak belirlenen ihalede verilen en düşük teklif 51 milyon 743 bin 618 lira oldu. En yüksek teklif de 58 milyon 555 bin lira olarak verildi.

Ancak ihaleyi en düşük teklif veren firma yerine 56 milyon 405 bin 396 TL teklif veren Yeşil Adamlar Atık Yönetimi ve Taşımacılık A.Ş kazandı. Firma ile Beyoğlu Belediyesi arasında 21 Ağustos'ta sözleşme imzalandı.

Yeşil Adamlar Atık Yönetimi ve Taşımacılık A.Ş, AKP'ye yakınlığı ile bilinen Albayrak Grubu'na bağlı bir şirket.

1992'DEN BERİ ÇÖP TOPLUYORLAR

Yenişafak Gazetesi, Tvnet, Tümosan gibi şirketlerin bağlı olduğu Albayrak Grup İstanbul'da İSKİ, TEDAŞ ve İGDAŞ'ın sayaç okuma işini de gerçekleştiriyor. 

Grup, önemli faaliyet alanlarından biri olan atık toplama işini 1992 yılından beri yapıyor. Albayrak Grup günümüzde atık toplama işini bu ihaleyi kazanan Yeşil Adamlar Atık Yönetimi A.Ş aracılığı ile yürütüyor.

Yeşil Adamlar Atık Yönetimi A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak'ın oğlu Faruk Albayrak. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mesut Muhammed Albayrak, Yönetim Kurulu Üyesi de Bayram Albayrak.

Özlem Güvemli/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde