55 yaşındaki işadamı Yavru Vatan için Mersin'den Kıbrıs'a yüzecek

55 yaşındaki işadamı Yavru Vatan için Mersin'den Kıbrıs'a yüzecek

55 yaşındaki Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, Kuzey Kıbrıs'a dikkat çekmek için Mersin Anamur’dan Kıbrıs Girne’ye 40 saat boyunca 80 kilometrelik mesafeyi yüzecek...

55 yaşındaki işadamı Yavru Vatan için Mersin'den Kıbrıs'a yüzecek
16px
24px
09.07.2014 10:41
ABONE OLgoogle
Kuzey Kıbrıs’ın en büyük özel sektör yatırımcısı olan Altınbaş Holding, Yavru
Vatan’ın kurtuluşunun 40. yılında işadamlarına yatırım çağrısı yapmak için ilginç bir etkinlik düzenledi. Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, Mersin Anamur’dan Kıbrıs Girne’ye beraberlik ve barışın gücüne de dikkat çekmek için, 18 Temmuz’dan 20 Temmuz’a kadar kulaç atacak.

“Yatırım için uzaklara gitmeye gerek yok”

Maraton öncesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Vakkas Altınbaş, “Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’ye yüzme mesafesi kadar yakın olduğu gerçeğinden yola çıkarak, işadamlarımızın dikkatini yatırım için çok uzaklara gitmeye gerek olmadığına, Yavru Vatan Kıbrıs’ın da birçok sektör için cazip olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Bu nedenle Kıbrıs’a doğru atacağım her kulaç, ekonominin önde gelen aktörleri için de bir yatırım çağrısı niteliği taşıyacak” dedi.

Yüzmeyi yeni öğrendi

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Vakkas Altınbaş, "55 yaşına kadar yüzme hiç bilmiyordum. Geçen sene Deniz Aslanları ekibiyle Kıbrıs'ta Beşparmak Dağları'nda yürürken böyle bir şey yapma fikri doğdu. Deniz Aslanlar sen yüz biz de sana sponsor oluruz dediler. Ben de Mert hocayla çalışamalara başladım. Şimdiye kadar 6 saat kesintisiz yüzdüm" dedi. 

Vakkas Altınbaş, Mersin Anamur’dan Kuzey Kıbrıs Girne’ye yaklaşık 40 saat sürecek yüzme maratonununda özel olarak yaptırılan bir kafes içinde ve dünya rekortmeni olan antrenörü Mert Karabetça eşliğinde gerçekleştirecek.

Mersin’den Girne’ye yüzüşünün sağlık sponsorluğunu Kolan Gurup’un üstlendiği Vakkas Altınbaş, bu süre boyunca hiç uyumayacak. Hiç yüzme bilmeyen biri olarak bir yıl önce ders almaya başladığını aktaran Vakkas Altınbaş, “Türkiye’den Kıbrıs’a yüzerek aynı zamanda, yaşı ne olursa olsun bir insanın azmettiği zaman hedefine ulaşmakta hiçbir şeyin engel olamayacağını da göstermiş olacağım” dedi.



Cirosunu % 10 artıracak

Kıbrıs’ın kendileri için farklı bir yeri olduğunu aktaran Vakkas  Altınbaş, “Altınbaş Holding’in temelleri her ne kadar 1950’li yılların başında Gaziantep’te atılmış olsa da, ticari yaşamda atağa geçiş süreci 1979 yılında Kıbrıs’ta ‘Ali Vakkas Altınbaş Kuyumculuk’un açılmasıyla başladı. Kıbrıs’tan yola çıkan Altınbaş Holding, bugün dünya çapında faaliyet gösteriyor” dedi.

Vakkas Altınbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin en büyük ilk 10 holdingi arasında yer alan Altınbaş Holding finans, enerji, lojistik, mücevherat ve eğitim alanlarında faaliyetlerini sürdürüyor. Doğrudan ve dolaylı olmak üzere toplam 4000 kişiye istihdam sağlayan Altınbaş Holding, 2013 yılını finans sektörü dahil olmak üzere, toplam 7 milyar TL‘lik ciro ile tamamladı. 2014 yılını ise ciromuzu % 10 artırarak tamamlamayı hedefliyoruz. Kuzey Kıbrıs'ta da 1500 kişi istihdam sağlıyoruz. Yavru Vatan'da 300 Milyon Dolarlık yatırımımız var. 7 yıldızlı lüks bir otel yapmak içinde çalışmalarımız devam ediyor ”

Toplantıya misafir olarak katılan eski bakanlardan Bülent Akarcalı da, "Altınbaş Ailesini tebrik ediyorum. Altınbaş Kıbrıs'a Koç'un Sabancı'nın Eczacıbaşı'nın yapamadığını yaptı. 1974 yılından beri orada yatırım yapıyorlar. Dünyanın ambargo uyguladığı ülkeye en büyük yatırımı onlar yapıyor. Bu arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.

Basın toplantısına Vakkas Altınbaş'ın yanı sıra İmam Altınbaş, Hüseyin Altınbaş, Sofu Altınbaş, Nusret Altınbaş ve Deniz Aslanları ekibi katıldı. Vakkas Altınbaş yüzmenin maliyetinini 150 Bin Dolar olduğunu bunun 75 Bin Dolarına Altınbaş, 75 Bin Dolarına da Deniz Aslanları'nın sponsor olduğunu kaydetti. 

Cihan Orhan/Patronlardunyasi.com
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde