55 yaşındaki annenin serveti 22.5 milyar dolar

55 yaşındaki annenin serveti 22.5 milyar dolar

Ünlü ekonomi dergisi Forbes'ın internet sitesi Anneler Günü öncesi dünyanın en zengin annelerinin listesini yayınladı.

55 yaşındaki annenin serveti 22.5 milyar dolar
16px
24px
06.05.2010 22:57
ABONE OLgoogle

Avrupa ve Amerika'da yaşayan dolar milyarderleri annelerin servetleri dudak uçuklatıyor. Haberde dünyanın en zengin 70 annesinin, 62'si miras zengini iken yalnızca 8'i servetini kendisi kazandığı belirtiliyor.

Dünyanın en zengin annesi unvanını Wal- Mart'ın kurucusu Sam Walton'un oğlu John Wayton'un dul eşi Christy Walton taşıyor. 55 yaşındaki Walton'un serveti 22.5 milyar dolar. Asya'nın en zengin annesi ise Savitri Jindal Hindistan'da yaşıyor. Jindal, 9 çocuk ile listede en çok çocuğa sahip anne unvanını taşıyor. Madencilik şirketleri olan Jindal'ın serveti ise 12.2 milyon dolar.

ÇALIŞARAK SERVET YAPTILAR

Harry Potter'ın yazarı Joanne (JK) Rowling, servetini kendi kazanan annelerin başında geliyor. Rowling'in Harry Potter serisi tüm dünyada 400 milyon adet sattı. Yazar olmadan önce işsizlik maaşı alan Rowling'in serveti 1 milyar doları aşıyor. İnternet üzerindeki en büyük açık artırma usulü alışveriş sitesi e- Bay'ın eski Ceo'su Margeret Whitman'ın (53) serveti ise 1.3 milyon dolar.

555 MİLYARDER BABA BULUNUYOR

Forbes'ın haberine göre 70 dolar milyarderi annenin yanı sıra dünyada 555 baba dev bir servete sahip. Bu babalar ise Avrupa ve ABD'de yaşıyor...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde