55 yaşında zoru başardı: Mersin'den Girne'ye yüzdü

55 yaşında zoru başardı: Mersin'den Girne'ye yüzdü

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, iş dünyasının dikkatini KKTC'ye çekmek amacıyla Mersin Anamur'dan Kıbrıs Girne'ye kadar yüzdü. İşte o kareler...

55 yaşında zoru başardı: Mersin'den Girne'ye yüzdü
16px
24px
21.07.2014 08:44
ABONE OLgoogle
Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, kurtuluşunun 40. yılında iş dünyasının dikkatini KKTC’ye çekmek amacıyla, Mersin Anamur’dan Kıbrıs Girne’ye kadar yüzdü.

18 Temmuz Cuma günü saat 19.00'da Anamur'dan yüzmeye başlayan Vakkas Altınbaş, 20 Temmuz Pazar günü saat 16.30'da Girne'ye vardı. Altınbaş'ı, Girne'de ailesi ile birlikte coşkulu bir kabalık karşıladı. Vakkas Altınbaş, 90 km.'lik mesafeyi hiç uyumadan, özel olarak yaptırılan bir kafes içinde ve dünya rekortmeni olan antrenörü Mert Karabetça eşliğinde yaklaşık 46 saatte katetti. 

Altınbaş'ı KKTC vatandaşları ile birlikte eşi Aliye Altınaş, Kızı Sedef Altınbaş Akacan, Oğlu Orkun Altınbaş, kardeşleri Ali Altınbaş, İmam Altınbaş, Sofu Altınbaş, Nusret Altınbaş ve annesi karşıladı. Ailesiyle kucaklaşan Vakkas Altınbaş kıyıda bekletilen ambulansa alındı. Sağlık kontrolleri yapılan Altınbaş sahneye çıkarak kalabalığa bir konuşma yaptı.



46 saat boyunca denizde yüzen Vakkas Altınbaş iskeleye ayak basar basmaz ilk önce yeri öptü. Sonra görevliler Altınbaş'ın başından temiz su döktü..

VAKKAS ALTINBAŞ: 3 ŞEY İÇİN YÜZDÜM

Yüzüşü sırasında zorluk yaşadığını söyleyen Altınbaş, “Çok muazzam mücadeleler verdik. Ben bu yüzüşü üç konu için yaptım. Bir tanesi, mutlaka KKTC'de barış olmalı demiştim. İkincisi Türkiye'den yatırımcı gelmesi lazım demiştim. Üçüncüsü şehitlerimiz mutlaka unutulmamalı demiştim“ şeklinde konuştu.

Aliye Altınbaş ise, “Çok heyecanlıyım. Eşimin barış ve özgürlük için yüzdüğünden dolayı çok duyguluyum şu anda.
 
Eşimin de böyle güzel bir günde yüzerek Anamur'dan buraya gelmesi, harikalar yarattı bizim için“ dedi. Altınbaş'ın kızı Sedef Altınbaş Akacan ise kucağında çocuğu Demir Akacan ile heyecanlı olduklarını vurgulayarak, “Bizim için çok heyecanlı bir süreçti. Bir an önce gelmesini bekledik. İyi ki geldi burada. Barış için bunu yapmak istedi. Anlamlı oldu“ diye konuştu.


Vakkas Altınbaş 90 km yüzdükten sonra karaya böyle ayak bastı

Yüzmeyi yeni öğrendi

Hiç yüzme bilmeyen biri olarak bir buçuk yıl önce ders almaya başladığını da aktaran Vakkas Altınbaş, “Türkiye’den Kıbrıs’a yüzerek aynı zamanda, yaşı ne olursa olsun bir insanın azmettiği zaman hedefine ulaşmakta hiçbir şeyin engel olamayacağını da göstermiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.



Mersin Anamur’dan Kuzey Kıbrıs Girne’ye özel olarak yaptırılan bir kafes içinde ve dünya rekortmeni olan antrenörü Mert Karabetça eşliğinde hiç uyumadan yüzen Vakkas Altınbaş’ın, sağlık sponsorluğunu ise Kolan Gurup üstlendi.



55 yaşındaki Vakkas Altınbaş'ın başarma sevinci yüzüne böyle yansıdı


Vakkas Altınbaş'a kupasını abisi Ali Altınabş böyle verdi.

Altınbaş Holding Başkanı İmam Altınbaş, Vakkas Altınbaş'ı böyle tebrik etti. 



Nusret Altınbaş, abisi Vakkas'ı tebrik ederlen..


Sofu Altınbaş, Vakkas beyin yanında..

Altınbaş Ailesi birarada...


Vakkas Altınbaş'ın sponsoru Deniz Aslanları da yalnız bırakmadı..

Altınbaş kardeşler ve anne Fatma Altınbaş birlikte....

Cihan Orhan/Girne
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde