500 milyon Dolarlık ihracat tehlikede

500 milyon Dolarlık ihracat tehlikede

2012'de Mısır ile imzalanan taşımacılık anlaşmasının süresi 22 Nisan'da sona eriyor. Nakliyeciler Mısır'la anlaşmanın devamını istiyor

500 milyon Dolarlık ihracat tehlikede
16px
24px
05.03.2015 14:59
ABONE OLgoogle
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, 2012'de Mısır ile imzalanan taşımacılık anlaşmasının süresinin 22 Nisan'da sona ereceğini anımsatarak, anlaşmanın yenilenmemesi halinde yıllık 10 bin taşımanın, bir başka ifadeyle yıllık ortalama 500 milyon dolarlık ihracatın gerçekleşmeyeceğini belirtti. 

Türkiye'den Mısır üzerinden Suudi Arabistan'a, Körfez ülkelerine ve Orta Afrika'ya yapılan taşımalarda alternatif bir güzergahın olmadığını ifade eden Nuhoğlu, "Tek alternatifimiz mevcut Ro-Ro hattının devam etmesidir" dedi. 

Nuhoğlu, Suriye'de yaşanan sıkıntılar nedeniyle 2012 yılında Türk tırlarına bu ülkeden geçişin kapatıldığını, bunun üzerine Ekonomi Bakanlığınca Ro-Ro gemileriyle Türkiye'den Mısır'a taşımacılık hattının devreye alındığını ifade etti. 

Mersin ve İskenderun limanlarından kalkan Ro-Ro gemilerinin, Mısır üzerinden karayoluyla Kızıldeniz'e, buradan Ro-Ro ile Suudi Arabistan'ın Duba Limanı'na geçtiğini anlatan Nuhoğlu, "Bu taşıma son 3 yıldır devam ediyor. Hattın oturması konusunda ciddi destek veren Ekonomi Bakanlığınca 22 Nisan 2012'de Mısır ile 3 yıllığına bir anlaşma imzalandı" diye konuştu. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde