500 liralık faturaya pazarlık dönemi

500 liralık faturaya pazarlık dönemi

Mağazalar, alışveriş merkezleri, oteller hatta siteler istedikleri üreticiden pazarlıkla elektrik alabilecek

500 liralık faturaya pazarlık dönemi
16px
24px
28.01.2011 06:19
ABONE OLgoogle

EPDK serbest tüketici limitini düşürdü. Karar, elektrikte pazarlık dönemini açtı. Mağazalar, alışveriş merkezleri, oteller hatta siteler istedikleri üreticiden pazarlıkla elektrik alabilecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), kurumsal abonelere pazarlıkla yüzde 36'lara varan indirimle elektrik alabilmenin önünü açan serbest tüketici uygulamasının kapsamını genişletti. 100 bin kilovatsaat olan serbest tüketici limitini 30 bin kilovatsaate indirdi. Yıllık tüketimi bu miktarın üzerinde olanlar tedarikçilerini seçebilecek. Tüketiciler isterlerse dağıtıcı şirketten ya da bir anlaşma yaparak başka bir tedarikçiden elektrik alabilecekler.

HAKKÂRİ'DEN ALABİLİR

Karar, ayda 500-600 liradan fazla fatura ödeyenlerin artık pazarlıkla elektrik almasının önünü açıldığı anlamına geliyor. Böylece; mağazalar, alışveriş merkezleri, akaryakıt istasyonları, oteller, hastaneler artık serbest tüketici olacak. Kapsama giren tüketici isterse Hakkâri'de üretilen elektriği bile alabilecek. Satın alacağı elektriğin hangi kaynaktan üretildiğini de kontrol edebilecek.

KONUT DA YARARLANACAK

EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Türkiye tüketilen elektriğin yüzde 75'nin serbest tüketici kapsamına girdiğini söyledi. Birden fazla işletme veya şubeleri olan şirketlerin tüketimlerini toplayarak pazarlık masasına oturabileceğini aktaran Köktaş, "Fabrika gibi büyük işletmeden sonra artık büyük ve orta ölçekli tüm ticarethanelerde serbest tüketici uygulamasından yararlanacak" diye konuştu.

Halka da müjde veren Köktaş, ortalama olarak konutların yıllık bin 470 kilovat elektrik tükettiğini belirterek "Ancak bir apartmanda bulunan daire sahipleri talep birleştirme yoluyla serbest tüketici kapsamına girebilecek. Bu haktan yararlanabilecek" dedi. Köktaş, 2015'ten itibaren herkesin serbest tüketici olacağını, tüketim miktarına bakılmaksızın istediği şirketten elektrik satın alabileceğini söyledi. Yıllık tüketimi 30 bin kilovattan fazla olup 500-600 TL fatura ödeyenler serbest tüketici olabiliyor.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde