500 dolara çocuk elbiseleri büyük ilgi görüyor

500 dolara çocuk elbiseleri büyük ilgi görüyor

Dünyanın önde gelen zenginlerinin çocuklarını giydirmeyi hedefleyen Sorci and Fofa,  Avrupa ve Amerika’da exclusive satış noktalarında büyük ilgi görüyor.

500 dolara çocuk elbiseleri büyük ilgi görüyor
16px
24px
17.12.2018 17:35
ABONE OLgoogle

Tamamen el işçiliği ile pazen, divitin gibi geleneksel kumaşlardan üretilen özgün tasarımlar ortalama 300 - 500 dolar arasında satılıyor.

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) eski Başkanı Burcu Akdarı Toprak ile annesi Hatice Akdarı’nın pazen ve divitin gibi geleneksel kumaşlardan tasarladığı koleksiyonlar, ABD ve İngiltere’de büyük ilgi görüyor.

Geçen yıl İngiliz asilzadelerinin çocukları için tamamen el işçiliği ile hazırlanan koleksiyonu büyük ilgi gören Sorci and Fofa’nın kurucularından Burcu Akdarı Toprak, yurt dışı ağırlıklı büyüme stratejisini benimsediklerini söyledi. Özellikle İngiltere ve ABD’de üst gelir grubu ailelere odaklandıklarını bildiren Toprak, şöyle devam etti:

“Yeni koleksiyonlarımızı öncelikle bu iki ülkede tanıtıyoruz. Geçen hafta New York’taki showroomda ABD’nin önde gelen moda yazarları ve editörlerine 2019 – 2020 kış koleksiyonumuzun tanıtımını yaptık. Tasarım harikası, yüksek kaliteli, organik ürünlerle hazırladığımız özgün koleksiyonumuz büyük beğeni topladı. 6- 8 Ocak 2019’da ABD’nin en büyük çocuk giyim fuarı olan New York’taki Children’s Club’ta bir kez daha yerimizi alacağız. Fuarda dünyanın önde gelen üst segment magaza zincirleri ve seçili mağaza temsilcileri ile görüşmelerimiz olacak. Şubat 2019’da ise Londra’daki Pure London’da koleksiyonunumuzu tanıtacağız. Ayrıca önümüzdeki ilkbaharda Londra’da bir POP – UP mağaza açacağız.”

Burcu Akdarı Toprak, hazırgiyim ve konfeksiyon üretiminde dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alan Türkiye’nin, hızlı modada olduğu gibi tasarım ve katma değerli üretimde de rakiplerinden ayrışması gerektiğini vurguladı. Toprak, şöyle devam etti:

EL İŞÇİLİĞİ İLE ÜRÜNLER 300-500 DOLARA SATILIYOR

“Geleneksel kumaşlardan yararlanarak çocuk giyiminde lüks segment bir marka yarattık. Türkiye’de üst segmentte tasarım ve üretim yapan tek çocuk giyim markasıyız. Koleksiyon için tercihimizi Bursa’da üretilen jakarlar, danteller, ipek tafta, pazen ve divitinden yana kullanıyoruz. Çünkü özellikle pazen ve lüks divitin hem çok değerli hem de sağlıklı ve çok canlı renkleri olan kumaşlar. Yoğun el işçiliği nedeniyle 300-500 dolar arasında fiyatı olan ürünlerimiz üst gelir grubundaki ailelerden büyük ilgi görüyor. Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone’un kızı Tamara Eccelstone’un da aralarında bulunduğu pek çok isim, çocukları için Sorci Fofa’nın tasarım harikası, yüksek kaliteli, özgün ve organik ürünlerini tercih ediyor.Türkiye hazır giyim ihracatından kilogram başına ortalama 15 dolar döviz elde ettiği bir dönemde Sorci and Fofa olarak biz kilogram başına 200 - 250 dolarları  yakaladık. Türk moda endüstrisinin yıllardır yaşadığı kısır döngüyü kırabilmesi için daha çok yüksek katma değerli ürünlere odaklanması gerekiyor”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde