500 bayisi olan ünlü ayakkabı markası da konkordato ilan etti

500 bayisi olan ünlü ayakkabı markası da konkordato ilan etti

1965’ten beri Türkiye’nin önde gelen ayakkabı üreticileri arasında yer alan Eser Ayakkabı, konkordato ilan etti.

500 bayisi olan ünlü ayakkabı markası da konkordato ilan etti
16px
24px
05.11.2018 12:16
ABONE OLgoogle

5 milyar dolarlık ayakkabı sektörünün önde gelen şirketleri birer birer konkordato ilan ediyor. Hotiç ayakkabı ile başlayan konkordato olayında son olarak 1965 yılından bu yana RICCARDO COLLI, SHAMDAN, VANOTTE, SPENCO markalarıyla, üretim yapan 26 ülkeye ihracat yapan, 500 bayisi olan Eser Ayakkabıcılık da konkordato ilan eti.

Hotiç, Yeşil Kundura, Beta gibi sektörün devi markaların, yaptıkları konkordato başvuruları sonrası benzer bir başvuru da Eser Ayakkabıcılık'dan geldi.

T.C. İstanbul 1. Asliye Ticaret mahkemesi'nin 2018/877 no'lu esas kararına göre, Eser Ayakkabıcılık İthalat İhracat Sanayi ve Tic. AŞ, Eser Ayakkabı Pazarlama İthalat İhracat ve Mümessillik AŞ ve Eserkent İnşaat Yapı Turizm ve Otelcilik Limited Şti. için konkordato talep edildi. Mahkeme, şirketin talebini kabul etti 3 aylık geçici konkordato kararı verildi.
40 yıllık ayakkabı markası da konkordato ilan etti

Eser Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Şamdanlı, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Hollanda, Almanya, İtalya, İngiltere ve 26 ülkeye ihracat yaptıklarını açıklamıştı.   Ayakkabı sektörünün en eski markası iflasın eşiğinde: Sırada kim mi var?

Eser Ayakkabı bünyesinde; deri erkek bayan klasik, casual, comfort ayakkabı ve kışlık bot üretimi yapılmakta. Eser Ayakkabı, Riccardo Collı, Shamdan, Vanotte, Spenco markalarıyla Türkiye genelinde 500 bayii ağı bulunmakta.  Neden ayakkabı? 3 markanın konkordato ilan etmesinin ardından gözler bu sektöre çevrildi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde