500 Milyon Liralık VURGUN!

500 Milyon Liralık VURGUN!

Şüphelilerin yurtdışından sahte belge ile Türkiye’ye soktukları araçları satarak devleti 4 milyon lira zarara uğrattıkları belirlendi.

500 Milyon Liralık VURGUN!
16px
24px
19.05.2016 08:22
ABONE OLgoogle
Ankara merkezli İstanbul, İzmir, Eskişehir, Mersin’in de aralarında bulunduğu 30 ilde yapılan lüks araç operasyonunda 3’ü gümrük müşaviri 8 kişi gözaltına alınırken, 160 lüks araca da elkonuldu. Şüphelilerin yurtdışından sahte belge ile Türkiye’ye soktukları araçları satarak devleti 4 milyon lira zarara uğrattıkları belirlendi.

Ankara Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurtdışından sahte belgeler düzenleyerek Türkiye’ye lüks araç sokulduğu, 2. el araçları da “sıfır” diyerek sattıldığı iddiaları üzerine çalışma başlattı. Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla hareket geçen kaçakçılık polisi, araçların Ankara’da faaliyet gösteren aile şirketi üzerinden ülkeye sokulduğunu belirledi. Teknik ve fiziki takip başlatılırken, lüks araç vurgununda gümrük müşavirlerinin de bulunduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Mersin gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 30 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

3 GÜMRÜK MÜŞAVİRİ

Operasyonda araçların sahte belgelerle Türkiye’ye sokulmasına yardım ettikleri belirlenen gümrük maşavirleri H.A., Y.T. ve Y.T. İstanbul’da, araçları Türkiye’ye getiren Ankara’daki şirket sahipleri hepsi akraba olan M.U., B.U., İ.U.,F.U.ve M.U. gözaltına alındı. Almanya ayağı da olan operasyonda değerleri 100 bin ile 500 bin lira arasında değişen 160 cip ve lüks araca da elkonuldu.

Şüphelilerin gümrük müşavirlerinden de destek alarak düzenledikleri sahte belgelerle lüks araçları Türkiye’ye soktukları tespit edildi. Yurt dışından aldıkları araçlara çift fatura kestirmek sureti ile gümrük bedelini ucuz gösterip ÖTV kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen şüphelilerin, Türkiye’ye soktukları bu araçları piyasa fiyatının bir miktar altında sattıkları belirlendi. Şüphelilerin, ikinci dolandırıcılık olayını da araçların satışı sırasında yaptığı anlaşıldı. Şüphelilerin, Almanya’da 2. el olarak satın aldıkları lüks araçları, kilometreleriyle oynanarak “sıfır” diye sattıkları da belirlendi. Şüphelilerin, devleti 4 milyon lira vergi kaybına uğrattıkları kaydedildi.
Fevzi Kızılkoyun/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde