50 bin muhtar dünya turuna çıkıyor? Kaç para ödeyeceğiz...

50 bin muhtar dünya turuna çıkıyor? Kaç para ödeyeceğiz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhtarların dünya görgüsünün artması için yurt dışına programlar düzenlenmesi talimatını verdi. Türkiye'de 31.963 mahalle, 18.329 köy olmak üzere toplam 50.292 muhtar bulunuyor.

50 bin muhtar dünya turuna çıkıyor? Kaç para ödeyeceğiz...
16px
24px
13.01.2018 10:38
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün muhtarlara yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Soylu'ya talimat vererek muhtarların İspanya'ya götürülmesini istemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talebini şu sözlerle dile getirmişti:

Türkiye'nin en küçük dereceli kamu yöneticisi olan fakat bölgelerinde etkin bir pozisyonda bulunan muhtarların görgüsünün ufkunun açılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle bir öneride bulundu.

Peki ya muhtarlar dünyanın hangi bölgelerini ziyaret edebilir ve bu turlar Türkiye Cumhuriyeti devletine vatandaşa yani bizlere kaç paraya mal olur?

OTOBÜSLE AVRUPA TURU

Türk Hava Yolları Aksaray'a gidecek muhtarları yüzde 50 indirimli olarak hali hazırda taşıyor. Bu bilgiyi bir kenara ayırırsak muhtarlar otobüsle de gezebilir.

Örneğin Türkiye'nin önde gelen tur şirketlerinin fiyatlarına bakıldığında otobüsle yapılacak 14 günlük bir Avrupa turu yaklaşık 1000 euroya (4560TL) mal oluyor. Türkiye’de bu tur gerçekleşir ise ortalama maliyeti  229 milyon TL oluyor. 

14 günlük Avrupa turunda tekrar otobüsle Selanik üzerinde yurda geri dönülüyor.

Söz konusu tur kapsamında Sofya, Belgrad, Budapeşte, Prag, Berlin, Amsterdam, Paris, Nice, Barcelona, Marsilya, Nice, Milano, Roma ve Selanik gibi kentleri görme fırsatı sunuluyor.

ENDÜLÜS TURU OLABİLİR

Bu büyük bir tur peki ya muhtarlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bahsettiği gibi bir Endülüs turu yapmak isterlerse kaç para öderler. Ünlü komutan Tarık Bin Ziyad'ın ‘gemileri yakıp' aldığı Endülüs'te ciddi bir İslam geçmişi bulunuyor.

Endülüs turunun değeri yaklaşık 530 euro (2.410TL). Turlar 4 gece 5 gün olarak ayarlanmış. Cordoba, Sevilla ve Granada şehirlerini kapsayan Endülüs turu da muhtarlar için uygun olabilir.

Diğer bir seçenek ise dünya turu olabilir… Tabii ki dünya turu biraz tuzlu. Örneğin MSC Magnifica cruise gemisi ile dünya turuna çıkmanın bedeli 12 bin 500 euroyu (57 bin TL) buluyor.   (Sözcü)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde