50 adet Boeing 777ER siparişi verdi

50 adet Boeing 777ER siparişi verdi

Emirates Havayolları, Amerikalı uçak şirketi Boeing'e 50 adet Boeing 777ER yolcu uçağı siparişi verdi.

50 adet Boeing 777ER siparişi verdi
16px
24px
13.11.2011 20:50
ABONE OLgoogle

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Emirates Havayolları ve Boeing arasında Dubai Havacılık Fuarı'nda imzalanan anlaşmaya göre, 50 adet Boeing 777ER yolcu uçağı siparişinin toplam bedeli 18 milyar doları buluyor. Anlaşma, Emirates Havayolları'na 20 adet daha satın alma opsiyonu sunarken, bu da anlaşmanın bedelini 26 milyar dolara çıkarıyor.

      Emirates Havayolları'nın 50 adetlik Boeing 777ER yolcu uçağı siparişi anlaşması, Boeing şirketinin 100 yıllık tarihinde tek seferdeki en büyük bedelli anlaşma olarak kayıtlara geçti.

      Emirates Havayolları Başkanı ve Üst Yöneticisi Şeyh Ahmed Bin Said El Maktum yaptığı açıklamada, yolcu uçaklarının teslimatının 2015 yılında başlayacağını söyleyerek, ''Uluslararası şebekemizi büyütmeye devam etmek için iddialı ve stratejik plana sahibiz, özellikle uzun mesafeli ve durmaksızın uçulan güzergahlarda'' dedi.

      El Maktum, ''Bu sipariş Boeing ve 777 yolcu uçaklarına olan uzun vadeli taahhütlerimizi daha da pekiştiriyor. Boeing 777 yolcu uçakları koltuk maliyeti bakımından Emirates'e çok iyi hizmet etti, özellikle bugün akaryakıt fiyatının çok yüksek olduğunu gördüğümüz zaman'' diye konuştu.

      Emirates Havayolları bu yılın ilk yarısında karı geçen yıl aynı döneme göre yüzde 76 düşerek 225 milyon dolar olmuş, bu düşüşte akaryakıt fiyatlarının artması etkili olmuştu.

      BAE'de Dubai hükümetinin sahibi olduğu Emirates Havayolları, şu anda hizmet veren 160'dan fazla uçağıyla Ortadoğu'nun en büyük havayolları şirketi.

      Emirates Havayolları'nın uçak filosunda ayrıca Airbus A330, A340 ve çift katlı A380 jumbo jet bulunuyor.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde