50 Milyon TL'lik kriz nasıl aşıldı?

50 Milyon TL'lik kriz nasıl aşıldı?

Beşiktaş yönetimi, bitişiğindeki akaryakıt istasyonu nedeniyle 10 aydır açılamayan Fulya Acıbadem Hastanesi'ne yeni bir formül buldu:

50 Milyon TL'lik kriz nasıl aşıldı?
16px
24px
06.09.2010 08:04
ABONE OLgoogle

Beşiktaş yönetimi, bitişiğindeki akaryakıt istasyonu nedeniyle 10 aydır açılamayan Fulya Acıbadem Hastanesi'ne yeni bir formül buldu: İstasyonun sadece depoları taşınacak, iki kiracı yan yana çalışacak

Beşiktaş Spor Kulübü'nü 50 milyon TL'lik tazminat riski ile karşı karşıya getiren Fulya Acıbadem projesinde yeni bir formül üzerinde anlaşmaya varıldı.

Taraflar sorunun çözümüne ilişkin taraflar geçen hafta bir araya geldi. Ciddi bir tazminat riski ile karşı karşıya kalan BJK yönetimi, bu görüşmede kiracısı konumundaki tarafları uzlaştırmayı başardı. Buna göre akaryakıt istasyonunun depoları önce 6 aylığına kapanacak, ardından da hastanenin 150 metre uzağına taşınacak. Böylece hem hastane hem de istasyon faaliyetine yan yana devam edecek.

'PROTOKOL İMZALANDI'

Tarafların bu formül üzerine bir protokol imzaladığını anlatan Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Metin Keçeli, hastanenin kısa bir süre içerisinde faaliyete geçeceğini söyledi. Taraflar arasında orta yol sağlandığını vurgulayan Metin Keçeli, uzlaşılan formülü şu şekilde açıkladı:

"Hem hastane hem de akaryakıt istasyonu bizim kiracımız. Bu nedenle iki taraf içinde makul bir noktada buluştuk. İstasyonun LPG depoları önce 6 ay kapanacak, bu sırada hastane ruhsatını alacak. Ardından da depolar hastane güvenliğini riske etmeyecek başka bir noktaya taşınacak. Böylece hem istasyon hem de hastane faaliyetlerine devam edebilecek." Taraflardan Fulya Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Kalsın ise Beşiktaş Kulübü'nün daha fazla zarara uğramaması için uzlaşıya destek olduklarını söyledi.

'BİZİ ÇIKARMAK İSTEDİLER'

Depoların hastane emniyetini riske etmeyecek şekilde taşınacağını anlatan Ferhat Kalsın, "Taraflar bizi tamamen buradan çıkarmak ve bulunduğumuz alanı hastane için yeşil alan yapmak istiyordu. Biz de bu anlayışa karşı direndik. Şimdi bizi de içerisinde kabul eden bir formülde centilmenlik anlaşması imzalandı. Bu sayede kulüp maddi zarara uğramaktan kurtuldu" dedi.

30 milyon TL'lik yatırım 10 aydır atıl

Acıbadem Hastaneler Grubu'nun 30 milyon TL'lik yatırımının atıl kalmasına ve BJK yönetiminin de ağır bir tazminat faturası ile karşı karşıya kalmasına neden olan Fulya Acıbadem projesinde ortaya çıkan sorunlar 2007 yılına kadar uzanıyor.

Acıbadem Grubu ile Beşiktaş yönetimi o tarihte Fulya Süleyman Seba Projesi içerisinde lüks bir hastane yatırımı için yazılı bir anlaşma yaptı. Bu süreçte kulüp yöneticileri, projeye bitişik konumdaki akaryakıt istasyonun kaldırılacağı sözünü verdi. Acıbadem Grubu da henüz proje aşamasındaki 20 katlı binayı 25 yıllığına aylık 300 bin dolara kiraladı. İnşaatlar 2009 yılında tamamlandı ve grup ameliyat ekipmanları da dahil hastaneye yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Hatta 2010 Ocak itibari ile hastane personelinin sigortalarını dahi ödemeye başladı. Ancak Beşiktaş yönetimi verdiği sözü tutamadı ve aynı zamanda kiracısı olan akaryakıt istasyonunu kaldıramadı. Acıbadem grubun 30 milyon TL'lik yatırımı hâlâ atıl durumda bekliyor.

Metin Can/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde